Gå til hoved-indhold
22. juni 2024 - kl. 00.06

Mange børn og unge venter for længe i børne- og ungdomspsykiatrien

  • 1 af 1
Af  Malene Busk (S), Ali Hassan (S) og Kirsten Morild Andersen (S)

Malene Busk (S), Ali Hassan (S) og Kirsten Morild Andersen (S), alle medlemmer af Social- og Psykiatriudvalget i Region Nordjylland, har skrevet dette indlæg: Alt for mange børn og unge venter på udredning og behandling i psykiatrien. Børn og unge, der har brug for hjælp kan ikke vente i månedsvis – de har brug for støtte her og nu. Og det gælder også deres pårørende, som ofte står magtesløse.

 

Vi arbejder for at få nedbragt de uacceptable lange ventetider i børne- og ungdomspsykiatrien. Børnene/de unge mennesker og deres familier mister alt for mange gode børne-/ungdomsår. De er overladt til sig selv og risikerer at vente op til 94 uger på at blive udredt i Børne- og Ungepsykiatrien i Nordjylland. Det kan vi ikke være bekendt.

Vi ved, at løsningen på dette problem ikke kun kræver penge. Det kræver også, at vi stiller et godt arbejdsmiljø til rådighed, så vi sikrer, at vi har de relevante medarbejdere som udreder og behandler børnene og de unge og samtidigt sikrer tæt samarbejde med øvrige relevante aktører. Det kræver politisk mod at tale åbent om den vanskelige situation vi står i. Vi har brug for handling, ikke bare ord. Det kræver samarbejde i Regionsrådet.

Der skal allokeres tilstrækkelige ressourcer til kapacitetsopbygning i psykiatrien i de regionale budgetter. Men vi kan ikke gøre det alene. For at minimere ventetiderne i børne- og ungdomspsykiatrien skal vi skabe bedre kapacitet og flere behandlingsmuligheder. Vi skal forbedre samarbejdet mellem kommuner, regionen og civilsamfundet for at sikre gode behandlingsforløb.

Vi er i gang og klar til at række hånden mere ud for at minimere de lange ventetider. Vi fortsætter vores kamp for at skabe en bedre Børne- og Ungepsykiatri, hvor børnene og de unge mennesker kan udredes og behandles indenfor de gældende patientrettigheder.

Vi har i Nordjyske læst, at Regionsrådsformanden har udtalt, at han tager det fulde ansvar for ventelisterne. Vi håber også at denne udmelding gælder for de mange børn og unge, der venter alt alt for længe på udredning og behandling i Nordjylland. Hvis vi i Regionsrådet skal reducere ventelisterne i Børne- og ungepsykiatrien er det helt afgørende, at Regionsrådsformanden vil være med til at allokere de ressourcer, der skal til.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...