Gå til hoved-indhold
19. september 2023 - kl. 04.09

Maskinhallen får 995.875 kroner af Nordea-fonden til nyt projekt

  • 1 af 1
    Fra venstre ses Rikke Rugholt, SIND, Erik Holm, Frisk I Naturen, Mathilde Falch, musiker, og Jens Ole Amstrup, Maskinhallen.
Af: Michael Frederiksen

Maskinhallen i Skolegade i Frederikshavn har fået tilsagn om støtte på 995.875 kroner fra Nordea-fondens Kulturhuspulje. Åbningstiderne udvides, og der etableres en café, som primært skal drives af et frivilligteam af psykisk sårbare.

- Jeg er SÅ glad. Det er fantastisk. Det er det vildeste projekt nogensinde i Maskinhallen, jubler spillestedsleder Jens Ole Amstrup.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nordea-fonden skal projektet øge inklusion, mangfoldighed og diversitet i kulturhuset Maskinhallen. Helt konkret er der et ønske om at udvide åbningstiderne i kulturhuset, etablere en frivilligdrevet café samt udvikle et årshjul af aktiviteter for at tiltrække nye brugere.

Den nyetablerede café skal primært drives af et frivilligteam af psykisk sårbare, som er en ny målgruppe for kulturhuset. Der skal herudover være mulighed for, at de nye aktiviteter kan blive udviklet af kulturhusets brugere med sigte på, at aktiviteterne skal være diverse og centrere sig omkring natur, håndværk, musik, film og litteratur.

Projektet bærer overskriften "Vi Giver De Gode Dage Til Hinanden". Det handler om at skabe gode oplevelser gennem det enkle, det nære og det relationelle.

- Det er en hensigtserklæring, der indbefatter social og miljømæssig bæredygtighed og en tro på, at det er dét, vi opnår, når vi samler mennesker i meningsfulde fællesskaber - at vi giver de gode dage til hinanden, forklarer Jens Ole Amstrup og Nete Petersen.

Sidstnævnte bliver projektleder. Hun flyttet fra København til Frederikshavn for at stå i spidsen for projektet.

Folk kommer til at opleve:

  • Flere åbne dage i Maskinhallen
  • Uddanne netværk af psykisk sårbare, der skal drive café
  • Tilbyde helt nye fællesaktiviteter for alle borgere

- Vi fortsætter naturligvis med koncertaktiviteter, hvor nogle af dem bliver integreret som en del af aktiviteterne i projektets årshjul, oplyser Jens Ole Amstrup.

Maskinhallens nye åbnedage inkluderer, at frivilligcaféen er åben hele dagen, og Maskinhallen kommer til at tilbyde fællesspisning morgen og aften.

Eksempler på nye aktiviteter i Maskinhallen:
Vandreture
Kunsthåndværks forløb
Spilaftener
Dans - guidet folkedans til ny nordisk livemusik
Filmaften og workshops arrangeret af unge
Quizaften
Plus1 koncert
Psykiatrien Rocker
Guidet fælleslæsning
Højtlæsning

Samarbejdspartnere:
Lokalafdelingen for SIND
Fontænehuset
Frisk I Naturen
Frederikshavn Kunstmuseum 
Frederikshavn Bibliotek
Filmmaskinen
Rådhuscentret
Frederikshavn Frivilligcenter
10 klassecenteret, Ungdomsklubberne, Ungdomsskolen
Vores Sunde Hverdag

- Vi har desuden indgået aftale med Rådhuscentret og Frederikshavn Frivilligcenter om at følge projektet og være vores sparringspartnere med henblik på forankring af projektets aktiviteter efter de tre år, som projektet er bevilget økonomi fra Nordea-fonden, fortæller Jens Ole Amstrup.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...