Gå til hoved-indhold
19. januar 2024 - kl. 22.01

Minister: - Jeg er imponeret over MARTEC's arbejde med de unge

  • 1 af 2
    Borgmester Birgit S. Hansen, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund samt MARTEC-direktør Pia Ankerstjerne.
  • 2 af 2
Af: Peter Marquard

Fredag var uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) på besøg hos MARTEC på Hånbækvej og Kragholmen i Frederikshavn, hvor ministeren fik en rundvisning hos den lokale uddannelsesinstitution og hørte om planerne for MARTEC's fremtidige udvikling.

MARTEC's direktør, Pia Ankerstjerne, viste Christina Egelund og borgmester Birgit S. Hansen det nyrenoverede maskintekniske værksted på Hånbækvej. Derefter gik turen til MARTEC på Kragholmen, hvor Pia Ankerstjerne fortalte om planerne for renovering og nybygning af MARTEC's område på Kragholmen.

En af grundene til ministerbesøget var, at uddannelsen hos MARTEC er en kombination af praksis og teori. Der er 42.000 unge i Danmark, der hverken er under uddannelse eller i job, og det er en klar prioritet for regeringen at gøre noget ved dette problem.

- Det har været et spændende besøg, og jeg er imponeret over MARTEC's arbejde med de unge. Samtidig har MARTEC gode planer for fremtiden med at udvikle uddannelsen til gavn for de studerende. En uddannelse med en kombination af praksis og teori er en fantastisk løsning for unge, der ikke kun vægter det boglige. Skolearbejdet giver pludselig mening, og samtidig er det er fordel, at MARTEC arbejder tæt sammen med virksomheder i området. Man kan desuden mærke, at der bliver taget godt hånd om de studerende i et dejligt miljø, siger Christina Egelund til Kanal Frederikshavn.

Ministeren fik på sin rundtur også mulighed for at hilse på fem piger, der om tre uger stævner ud på et syv ugers togt med Skoleskibet Danmark. En tur, der bringer Skoleskibet Danmark forbi Malaga, Madeira og Kap Verde.

- Skoleskibet Danmark er også en af grundene til, at jeg er her i dag. Skibet er vigtigt for MARTEC og Frederikshavn, og det er kendt i hele Danmark. Jeg er klar over, at Skoleskibet Danmark ofte mangler midler til vedligehold og togter ud i verden, og jeg er glad for, at det lykkedes at skaffe midler til det seneste togt. Jeg kan absolut se værdien i Skoleskibet Danmark, som er et stort skib, der kræver vedligehold, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at sikre driften af skibet. Men nu vedtages finansloven kun for et år ad gangen, men det er noget, som jeg også vil have fokus på, når næste finanslov skal forhandles, lover Christina Egelund.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...