Miraklet udeblev i Troels Gaardbos afskedskamp

• 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Miraklet udeblev i returkampen på Empire Stadium. Opgøret mellem FfI og Tjørring endte 2-2, og da herningenserne vandt med 3-0 på hjemmebane for en uge siden, rykker Tjørring sikkert op i Danmarksserien, mens FfI må tage en sæson mere i Jyllandsserien.

Det må siges at være fuldt fortjent på baggrund af de 180 minutter. Mest skuffende set med FfI-øjne var det, at Tjørring kom bedst ud til dagens kamp i Frederikshavn. Der var mere ild i øjnene på de blåklædte gæster, mens de stribede frederikshavnere virkede groggy i defensiven og uskarpe på Tjørrings banehalvdel.

Opbakningen kunne FfI ellers ikke klage over. Der var kø ved indgangen, og folk, som ikke har været på Frederikshavn Stadion i flere år, dukkede op i håbet om at være vidner til en minderig fodboldoplevelse.

Hjemmeholdets fans blev dog udsat for en grim mavepuster allerede efter 10 minutter, da keeper Thomas Kirk risikabelt sparkede bolden ud til Mikkel Tolstrup i kanten af straffesparksfeltet. Tolstrup, som i forhold til kampen i Tjørring, var ny i midterforsvaret, blev presset og mistede bolden. Konsekvent sendte farlige Ziad Nassar bolden forbi Thomas Kirk.

Nu skulle hjemmeholdet score fire mål. Det lagde en dæmper på spændingsniveauet, men det hjalp dog lidt, da Kasper Sørensen udlignede efter 35 minutter. Han udnyttede en god aktion af Nicolas Strauss i højre side.

1-1 efter 45 minutter, hvor gæsterne klart var tættere på en føring end hjemmeholdet. Tjørring var det bedste hold, og det billede ændrede anden halvleg ikke på.

Den sidste rest af spænding forsvandt i det 65. minut, hvor Ziad Nassar headede et indlæg fra højre i netmaskerne. Først i dommerens tillægstid faldt udligningen. Kasper Sørensen løb i dybden og scorede sikkert til 2-2.

Mærkeligt nok var det først i kampens sidste kvarter, at FfI langt om længe ramte det energi-niveau, som holdet burde have vist fra kampens åbning. Havde de gjort det, var kampen måske blevet en anden.

Alt i alt må vi dog konstatere, at det bedste hold rykker op i Danmarksserien. FfI tillod sig at kalde Tjørring for et middelmådigt hold efter det første opgør. I givet fald var FfI under middel - både i dag og for en uge siden.

Det var Troels Gaardbos sidste kamp som cheftræner, inden Peter Enevoldsen overtager ansvaret i FfI. Troels Gaardbo kan se tilbage på en flot periode, hvor han har ført FfI fra en plads i bunden af serie 2 til toppen af Jyllandsserien.