Gå til hoved-indhold
23 september. 2022

Nye Borgerlige alene med ønsket om en handleplan

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Jens Nygaard (NB): - Der er plads til forbedring, så borgere, der søger om hjælp, får den rigtige behandling og afgørelse under de gældende juridiske rammer allerede første gang.
Af: DEBAT-INDLÆG

Byrådsmedlem Jens Nygaard (NB) har skrevet dette indlæg: Under byrådsmødet onsdag 21. september blev punkt 8 omkring "Danmarkskortet over ankestyrelsens omgørelsesprocenter i klagesager 2021" behandlet.

Socialudvalget og Børne-og Ungdomsudvalget har behandlet resultatet og mener ikke, der skal udarbejdes en handlingsplan, idet man vurderer, at antallet af sager der kommer retur fra ankestyrelsen enten som hjemsendt eller som ændret, er forholdsvis lavt. Det er Nye Borgerlige absolut ikke enige i og sendte beslutningen til afstemning i byrådet.

Socialdemokratiet forsvarede indstillingen ved alene at belyse voksenhandicapområdet, som havde én sag til ændring ud af to sager, og dermed lå Frederikshavn Kommune på skræmmende 50 % mod et landsgennemsnit på 34,3 %. Socialdemokratiet undgik klogt nok at omtale antallet af sager i socialområdet generelt og i børnehandicapområdet. Tallene overbeviste åbenbart resten af byrådet, så et flertal bestående af A, V, C, SF og DF godkendte indstillingen.

Det er ærgerligt, fordi på børnehandicapområdet var der otte sager ud af 14 sager, så her lå Frederikshavn Kommune på 57 % mod et landsgennemsnit på 35,9 %. På socialområdet generelt var der 26 sager ud af 83 sager, så her lå Frederikshavn Kommune på 31 % mod et landsgennemsnit på 31,8 %.

Over de sidste tre år har klagesager på voksenhandicapområdet ligget OVER landsgennemsnittet med 27 % i 2019 og 8 % i 2020 og 15,7 % i 2021.

Vi har desværre et ukendt antal borgere, som ikke har resurser og kræfter til at tage kampen op mod systemet og klager til ankestyrelsen, og disse borgere er derfor af gode grunde ikke medtaget i opgørelsen.

Jeg vil dog understrege, at jeg er helt sikker på, at kommunes medarbejdere gør deres bedste i hver enkelt ansøgning om hjælp ud fra de juridiske rammer, de har, men vi kan alle lærer, og vi kan alle blive endnu bedre. Derfor mener jeg og Nye Borgerlige, at tiden var kommet til at få udarbejdet en handlingsplan.

I Frederikshavn Kommune betaler vi 27,23 % samlet i kommune- og kirkeskat og er dermed landets 12. dyreste kommune. Derfor mener vi i Nye Borgerlige også, at der er plads til forbedring, så borgere, der søger om hjælp, får den rigtige behandling og afgørelse under de gældende juridiske rammer allerede første gang.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...