Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.12.2022 | Af: Michael Frederiksen

Politikere siger ja til 35 meter høj tørdok i Skagen

Tørdokken i Skagen set fra rundkørslen Vestre Strandby/Værftsvej.
Karstensens Skibsværft i Skagen får lov til at udvide og bygge en ny tørdok på 35 meter i højden, 130 meter lang og 45 meter bred. Det besluttede et enigt Plan- og Miljøudvalg i Frederikshavn Kommune i går.

 

Der bliver ingen ændringer foretaget i den lokalplan, som har været sendt i høring, selv om 21 høringssvar pegede på blandt andet alternative placeringsmuligheder, klapning af materiale fra uddybning, påvirkning af grundvand, en inhabil borgmester, skygger og støj samt visuelle forhold.

Har det krævet stort mod at vedtage lokalplanen?

- Vi er vant til at tage beslutninger, og værftets miljøgodkendelse er den samme. Naboerne kan endda glæde sig over, at tørdokken nu bliver indkapslet, siger Peter E. Nielsen.

Han tror ligefrem, at tørdokken bliver et tilløbsstykke i Skagen.

- Det er et imponerende bygningsværk med et spændende farvevalg og en del af bygningen er transparent, fremhæver udvalgsformanden.

Tørdokken opføres tæt på rundkørslen Vestre Strandby/Værtftsvej, og lokalplanen giver Karstensens Skibsværft mulighed for at udvide.

- Det handler i høj grad om at sikre mange arbejdspladser. De er vigtige for os, understreger Peter E. Nielsen og pointerer, at administration og politikere naturligvis har kigget på de indsigelser, som er kommet.

En "mastodontisk skamplet" og "David mod Goliath" skriver blandt andet en nabo på Vestre Strandvej. Indsigelserne fører dog ikke til nogle ændringer af lokalplanen, der også skal godkendes i Økonomiudvalget og Byrådet. Vedtagelsen sker desuden under forudsætning af, at Trafikstyrelsen efterfølgende meddeler den nødvendige anlægstilladelse til projektet.


 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close