Gå til hoved-indhold
27. marts 2024 - kl. 07.03

Skagen Redningsstation ramt af medarbejderflugt

  • 1 af 1
    Med den stærkt reducerede stab lyder det fra medarbejdergruppen, at redningsstationen fra mandag 1. april vil være lukket. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Seks af de 16 medarbejdere på Skagen Redningsstation har kollektivt opsagt arbejdet som redningsmænd. Det sker efter flere måneders uoverensstemmelser med ledelsen. Det forklarer en talsmand for den samlede medarbejdergruppe på Skagen Redningsstation.

- Ledelsen har ikke været lydhøre overfor os på redningsstationen.

Flere af de redningsmænd, der har sagt op på stationen, har mange års anciennitet. Den mest erfarne har været 18 år på Skagen Redningsstation.

Med en stærkt reduceret stab lyder det fra medarbejdergruppen, at redningsstationen fra mandag vil være lukket.

- Vi har lidt nye folk, nogle deltidsansatte og frivillige, så der er næsten ingen tilbage. Vi kan ikke bemande stationen efter 1. april, fortæller talsmanden.

TV2 Nord har været i kontakt med flere i ledelsen, der erkender, at de mange opsigelser giver udfordringer. Dog afviser de, at en decideret lukning er på tale. Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer.

Både fra ledelse og medarbejderes side lyder det, at man på grund af opsigelserne kan være nødt til at trække på nabostationerne i Hirtshals og på Læsø. Sidstnævntes store redningsfartøj er lige nu ikke i drift. 

Redningsstation Hirtshals ligger 23 sømil fra Skagen - en lang sejlads at vente på, når man er i havsnød, påpeger medarbejdernes talsmand.

- Det er et spørgsmål om liv eller død. Det begynder at tage lang tid for hjælpen at komme frem. 

- Skagen er et stort knudepunkt, og til sommer bliver det et kæmpe problem med alle de lystsejlere, der kommer, fortæller talsmanden bekymret om situationen.

Fra redningsmændene i Skagen lyder det, at de på ingen måde ønsker, at redningsstationen skal lukke ned.

- Vores makkere, der ligger og fisker, kan risikere at synke, og så kan vi ikke komme ud og hjælpe dem. Det ville være forfærdeligt, udtaler talsmanden for redningsmændene på Skagen Redningsstation.

TV2 Nord har uden held forsøgt at få en kommentar fra chefen for kystredningstjenesten og fra Forsvarskommandoen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...