Gå til hoved-indhold
02. november 2022 - kl. 09.11

Stor fejl i indberetning af valgresultat i Sæby

  • 1 af 2
    FOTO: Arkivfoto
  • 2 af 2
    Rød blok har fået registreret for mange stemmer i Sæby.
Af: Michael Frederiksen

Der er en stor fejl i Frederikshavn Kommunes indberetning af tirsdagens valgresultat. I Sæby er der byttet rundt på stemmerne til Enhedslisten og Danmarksdemokraterne.

Det betyder, at Enhedslisten er noteret for 980 stemmer (15,3 procent). Disse stemmer tilhører dog Danmarksdemokraterne, som kun har fået registreret 1,6 procent af stemmerne (104).

Valgansvarlig Marianne Lessél bekræfter, at der er sket en fejl i Sæby.

- Det er ærgerligt, men det kan desværre ske. Vi er nu i gang med fintællingen i hele Frederikshavn Kommune og får indberettet korrekt i dag, udtaler Marianne Lessél til Kanal Frederikshavn.

Selvom tallene fortsat er meget usikre, kan fejlen ifølge TV 2s politiske analytiker, Jesper Vestergren, vise sig at få kæmpe betydning for hele valgresultatet.


- Det kan jo rykke et mandat fra rød blok til blå blok. Hvis det sker, er der ikke længere noget rødt flertal, lyder vurderingen med store forbehold.


KMD har ifølge TV 2 ikke noget overblik over, hvor ofte den slags fejl sker eller er sket under dette folketingsvalg. Det "sker en gang imellem", oplyser KMD.

Fejlen i Sæby forventes at blive rettet, når fintællingen af stemmerne er færdig over middag i Arena Nord i Frederikshavn.


Socialdemokratiet fik et kanonvalg i Sæby med 40,1 procent af stemmerne - en fremgang på 2,5 procentpoint i forhold til folketingsvalget i 2019. Til gengæld fik Dansk Folkeparti og Venstre næsten 1400 færre stemmer. De to partiet måtte registrere en tilbagegang på henholdsvis 8,6 og 13 procentpoint.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...