Gå til hoved-indhold
13. april 2024 - kl. 15.04

Anlæg til flydende biogas på Frederikshavn Havn forsinket i mindst to år

  • 1 af 1
    Sådan så det ud 4. november 2021, da der blev taget første spadestik på Frederikshavn Havn.
Af: Michael Frederiksen

Endnu et stort projekt på Frederikshavn Havn er ramt af store forsinkelser. Et stort anlæg med flydende biogas skulle have været taget i brug sidste år. Det bliver nu mindst to år forsinket, skriver TV2 Nord.

Flydende biogas skulle have løbet ind i de store tanke på Frederikshavn Havn allerede sidste år, men det 35 millioner kroner dyre anlæg er endnu ikke færdigt og klar til at blive taget i brug. Dert skal ligge mellem M.A.R.S. og Stena Recycling på et 10.000 kvadratmeter stort areal. Her skal det forsyne den nordiske rederi- og transportsektor.

Forventningerne var ellers store i november 2022, da der blev tage første spadestik. Her fortalte man, at anlægget senest ville blive taget i brug i 2023, og at Frederikshavn ville skrive sig ind i Danmarkshistorien med landets første flydende biogas-anlæg.

- Vi er både glade for og stolte over, at NORDLIQ har valgt at placere deres anlæg i Frederikshavn. Det understreger vores strategisk vigtige placering mellem sejlruten ind i Østersøen og motorvejsnettet og er med til at styrke Frederikshavn Havns position som et grønt knudepunkt, sagde den daværende direktør for Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, da der blev taget første spadestik.

Ved den lejlighed blev det oplyst, at det nye anlæg skulle beskæftige cirka 20 medarbejdere i 2023 og senere 40-50 medarbejdere.

Projektet er nu udskudt og bliver mere end to år forsinket. Nu ventes det først, at man i 2025 kan åbne anlægget. Forsinkelsen skyldes blandt andet problemer med godkendelse af en rørledning, som er i høring.

Anlægget forventes at producere op til 360 ton biogas om dagen.

Forsinkelsen af projektet er på dagsorden i Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune i næste uge. Det skyldes, at havnen i 2021 fik en låneramme på 35 millioner kroner til projektet uden kommunalgaranti til etableringen af anlægget, og Frederikshavn Havn søger nu kommunen om tilladelse til at udskyde optagelsen af lånet til den endelige finansiering af anlægget til 1. juli 2025 eller snarest muligt derefter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...