Gå til hoved-indhold
21. juni 2024 - kl. 11.06

Bangsbo Fort 4045 skruer helt op for de nervepirrende oplevelser

  • 1 af 1
    Til Bangsbo Fort 4045 kan du møde statister klædt ud som tyske soldater både i området og i de forskellige bunkere, og herudover slår de engelske og amerikanske styrker atter deres camps op med masser af udstyr og militært grej.
Af: Michael Frederiksen

Lørdag 22. og søndag 23. juni kan du opleve historiens vingesus, når Kystmuseet slår dørene op til Danmarks vildeste reenactment-event (genopsætning af historien) Bangsbo Fort 4045 med udklædte statistgrupper, militære køretøjer, liveevents, afskydning af Niels Juels kanon, rundvisninger, aktiviteter for børn og meget andet.

Nedtællingen er i gang til det store årlige event Bangsbo Fort 4045, som i år bliver vildere end nogensinde med flere nye oplevelser og liveindslag i programmet.

Nordjyllands Kystmuseum står bag eventet sammen med en lang række statistgrupper og frivillige fra hele landet. Til Bangsbo Fort 4045 kan du møde statister klædt ud som tyske soldater både i området og i de forskellige bunkere, og herudover slår de engelske og amerikanske styrker atter deres camps op med masser af udstyr og militært grej.

Igen i år er der skruet helt op for de nervepirrende oplevelser, blandt andet i form af en allieret raid mod Lappedykkeren for at sætte den ud af drift. Her bliver der anvendt sprængstof og skudt med løs ammunition. Til det formål har Nordjyllands Kystmuseum inddraget Danmarks førende specialist inden for special effekt – nemlig Dansk Special Effect Service. De vil også være involveret, når Niels Juels kanoner fyres af kl. 14 begge dage.

De yngste gæster kan deltage i en ny spændende aktivitet, hvor de skal hjælpe modstandsfolkene med at udøve efterretningsvirksomhed mod de tyske styrker i området, men de skal passe på at de tyske soldater ikke opdager dem.

Billetter kan købes online på Kystmuseet.dk – her finder du også det fulde program. Entrébilletten gælder til begge dage, og børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...