Gå til hoved-indhold
06 december. 2023

Biomasseanlæg: Indsigelser beror på en misforståelse

  • 1 af 1
    Biomasseanlægget skal placeres på Vendsysselvej i området markeret med blåt.
Af: Michael Frederiksen

Indsigelser i foroffentlighedsfasen vedrørende ny planlægning for et biomasseanlæg for Frederikshavn Forsyning ved Vendsysselvej i Frederikshavn beror på en misforståelse, mener Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Blandt andre Søren Magnusson og Gitte Villers på Golfvej føler sig ført bag lyset og misinformeret af kommunen. De nævner, at der ved et tidligere høringsmøde angående Recycling City ikke blev nævnt noget om etablering af biomasseanlægget. 

Peter E. Nielsen gør dog opmærksom på, at der er tale om et biomasseanlæg og ikke et biogasanlæg, som var et af omdrejningspunkterne på det nævnte borgermøde, der fandt sted på Knivholt Hovedgaard.

- Deres høringssvar beror derfor på en misforståelse, og det har jeg også talt med flere af dem om, udtaler Peter E. Nielsen.

Biogas fremstilles af husdyrgødning og vådt organisk affald. Et biomasseanlæg er en kedel, hvor biomasse, eksempelvis træpiller, anvendes som brændsel.

På mødet i Plan- og Miljøudvalget sagde politikerne ja til, at der nu skal udarbejdes en ny lokalplan og kommuneplantillæg, som skal gøre det muligt for Frederikshavn Forsyning at opføre et biomasseanlæg.

I dag er det kun tilladt at bygge 15 meter i højden i det pågældende område. Det ønskede biomasseanlæg forventes opført med bygninger og anlæg i op til 30 meters højde med skorsten i nødvendig højde for at sikre driftsfunktioner samt acceptabelt røgafkast.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...