Gå til hoved-indhold
10. juni 2024 - kl. 11.06

DFDS sælger færgerute i Frederikshavn til Gotlandsbolaget

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

DFDS sælger færgeruten Oslo-Frederikshavn-København (OFC) til Gotlandsbolaget. Salget omfatter de to færger, der er indsat på ruten, og terminal- og havneaftaler. Salgsprisen beløber sig til 400 millioner danske kroner, oplyser DFDS i en pressemeddelelse mandag formiddag. 

Beslutningen sikrer, at ruten får det fremtidige fokus og de investeringer, der er nødvendige for at videreudvikle, mens DFDS styrker fokus på sin kerneforretning inden for fragt, passagertransport og logistik.

Salget omfatter de to skibe, der er indsat på ruten, havneaftaler og terminaludstyr. Som en del af salget flytter cirka 800 medarbejdere i rutedrift og supportfunktioner også til Gotlandsbolaget.

- Ruten er en del af vores historie og arv, og det er med tungt hjerte, at vi har fundet et nyt hjem til ruten og siger farvel til en masse værdsatte kolleger. Vi har besluttet, at dette er den bedste vej frem for alle. Vi er vokset og udviklet os markant gennem årene, og ruten fortjener at være i hænderne på en ejer med krydstogterfaring som en central del af deres strategi fremadrettet. Vi er glade for at have fundet det med Gotlandsbolaget, siger Torben Carlsen, administrerende direktør for DFDS.  

OFC-ruten er først og fremmest en krydstogtoplevelsesrute med mere end 700.000 passagerer mellem Norge og Danmark hvert år. Ruten passer godt ind i Gotlandsbolagets strategiske fokus.

- Vi ser et stort potentiale i denne forretning. Ruten klarer sig godt i dag, og sammen med vores nye kolleger vil vi både arbejde for at sikre kontinuitet og udvikle produktet. Dette er endnu et skridt i vores strategiske retning mod at ekspandere inden for passagerskibsfart, siger Håkan Johansson, administrerende direktør for Gotlandsbolaget.

Salget af OFC-ruten afspejler DFDS' strategiske fokus på at levere transport- og logistiktjenester ved hjælp af kombinationer af færge-, vej- og jernbanetransport.

DFDS' færgetransportnetværk består herefter af fragtruter i Middelhavet og Nordsøen og kombinerede fragt- og passagerruter på Østersøen, mellem Holland og Storbritannien, på Den Engelske Kanal og på Gibraltarsundet. Færgetransportnetværket suppleres af DFDS's europæiske brede vej.

- Beslutningen om at sælge OFC-ruten har været svær. Vi mener, at det er den rigtige beslutning og rigtige timing for både ruten og DFDS. Fremadrettet vil vi fokusere på vores kerneforretningsaktiviteter inden for fragt, logistik og passagertransport, mens vi fortsætter med at eksekvere på vores Moving Together Towards 2030-strategi, der frigør potentialet i vores transportnetværk, siger Torben Carlsen.

De to skibe - Crown Seaways og Pearl Seaways - vil ikke blive omflaget i forbindelse med transaktionen, og der er ikke planlagt afskedigelser som en del af overførslen af ruten.

Når transaktionen er afsluttet, vil DFDS have 21 danskflagede skibe, der beskæftiger omkring 1.100 søfarende. Derudover beskæftiger DFDS over 1.000 mennesker på tværs af mere end 10 landbaserede kontorer, terminaler og logistiksteder i Danmark. Efter transaktionen beskæftiger DFDS i alt 13.200 mennesker.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...