Gå til hoved-indhold
06. juli 2024 - kl. 15.07

Flere kvindelige kunstnere på Skagen Festival næste år, lover formand

  • 1 af 1
    Formand Jesper Hegaard, Skagen Festival: - Når vi skal lægge program for næste år, kigger vi efter, at vi også gerne vil have kvinder med. Foto: Bruno Stagsted, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Kun 10 procent af kunsterne til Skagen Festival er kvinder. Til næste år kommer der flere, siger festivalformanden.

- Der er ingen tvivl om, vi gerne ville have haft nogle flere kvinder med for på den måde at vise, at musik både er for mænd og for kvinder, siger Jesper Hegaard, der er formand for Skagen Festival, til TV2 Nord.

Festivalen har arrangeret 60 koncerter. Kun seks af dem er med kvinder i front. Og at kun 10 procent af kunstnerne er kvinder, er langt fra bevidst, lyder det fra formanden. 

- Vi vælger vores musik ud fra kvalifikationer, så vi får et varieret program med både dansk, udenlandsk, mænd, kvinder, unge og gamle. Det skal bare passe sammen i vores program, siger han.

Omkring 50.000 personer forventes at lægge vejen forbi Skagen, mens festivalen står på. Op mod 15.000 af dem forventes at købe adgangsarmbånd til alle fire dage eller en enkeltbillet til én af de mange koncerter. 

Mette Nyeng er én af dem, der har købt adgangsarmbånd. Hun kommer fra Vejle og skal blive i Skagen alle fire dage. For hende har kønsfordelingen blandt de optrædende ikke den store betydning. 

- Det er kun musikken, der betyder noget for mig. Så er det egentlig underordnet, om det er en mand eller en kvinde, der optræder, siger hun til TV2 Nord.

Det samme gør sig gældende for Torben Bøhlig fra Greve Strand. Han er kommet for især at høre irsk musik.

- Det er hip som hap, vil jeg sige. En god irsk mandestemme går man sgu ikke af vejen for. Og heller ikke kvinderne, hvis de kan komme op i de høje toner, lyder det fra festivalgængeren.

Det er netop irsk musik, festivalen i mange år har prioriteret højt. Flere af kunstnerne er irere, og det kan have haft indflydelse på kønsbalancen, mener formanden. 

- Det er bare oftest mænd, der spiller den her slags irsk musik, og så er det jo dem, vi har på programmet, forklarer Jesper Hegaard. 

Men har I selv aktivt gjort noget for at få flere kvinder med i programmet? 

- Vi har ikke gjort andet end at se, hvad der var på hylderne, og så henvendt os i forhold til, hvad der passede bedst til vores program, siger han. 

Og selvom der lige nu kun er seks kvindelige musikere på plakaten i år, vil det formentlig blive flere til næste år. 

- Når vi skal lægge program for næste år, kigger vi efter, at vi også gerne vil have kvinder med, siger Jesper Hegaard.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...