Gå til hoved-indhold
29. juni 2023 - kl. 10.06

Fodboldskole i Sæby med rekorddeltagelse: 150 børn og unge

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Fodboldklubben IF Skjold Sæby har de seneste år oplevet en markant fremgang i antallet af deltagere til klubbens fodboldskole. Caroline Bering Nielsen er 10 år og er vild med fodbold.

- Det er sjovt at spille, og jeg spiller også meget sammen med drengene i frikvartererne i skolen, siger Caroline Bering Nielsen, som sammen med 151 andre børn og unge fra Sæby og omegn denne uge er med på fodboldskole i IF Skjold Sæby.

- Vi lærer rigtigt meget her. Sådan noget med at drible og score mål og så spiller vi selvfølgelig en masse fodbold, forklarer hun til TV2 Nord.

Axel Degn Poulsen er også 10 år og er med på fodboldskole for fjerde gang. Han har spillet fodbold i seks år, og for ham er fodbold bare sjovt.

- Jeg kan godt lide at være her, fordi der sker mange ting, og nogle gange er det også lidt hårdt, siger Axel Degn Poulsen og tilføjer:

- Det er meget sjovere end at være i skole, fordi man spiller fodbold, og det, synes jeg, er sjovere end at lave lektier.

Det handler i høj grad også om at have det sjovt og være sociale sammen, og det koncept er lykkedes for fodboldklubben IF Skjold Sæby.

De seneste syv år er antallet af deltagere til sommerens DBU-fodboldskole steget markant.

- For syv år siden havde vi 70 deltagere, og i år er der redkordmange, nemlig 152, fortæller Dennis Poulsen, der er skoleleder for fodboldskolen.

Det er 29. år, at Sæby-klubben tilbyder fodboldskole for alle interesserede børn og unge i den første uge i skolernes sommerferie. Selv om det hedder fodboldskole, så er det ifølge skolens leder meget mere end det.

- Der bliver selvfølgelig spillet fodbold, men det er faktisk ikke det primære. Det primære mål er, at børnene får en uge med sjov, og de tænker på noget andet end det, som en typisk travl hverdag byder på, siger Dennis Poulsen til TV2 Nord.

Han har umiddelbart ingen forklaring på, hvorfor det er lykkedes klubben de senere år at lokke rekordmange unge fodboldspillere til, men ifølge ham handler det om at sørge for, at alle har en god oplevelse og kommer tilbage året efter - gerne med nogle flere klassekammerater og venner.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...