Gå til hoved-indhold
20. marts 2024 - kl. 22.03

Frederikshavn Havn får nye kommunale lånegarantier på 34,6 millioner kroner

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Politikerne bevilgede på byrådsmødet onsdag aften Frederikshavn Havn to nye kommunegarantier på henholdsvis 20 og 14,6 millioner kroner til henholdsvis færdiggørelse af Stena Oils bunkerterminal og afholdte udgifter.

- Det er trist, at Frederikshavn Havn sigter ud over kanten økonomisk. Vi kan ikke snakke os ud af det. Havnen har store økonomiske vanskeligheder, erkender borgmester Birgit S. Hansen.

Hun bliver hver dag mødt af mennesker, som ønsker svar på havnens fremtid. Hvad sker der på havnen?, spørger mange.

- Jeg kan ikke svare på det, men jeg kan sige, at vi har tillid til bestyrelsesformanden og ledelsen. Det er dygtige folk, som har travlt med at udrede, kigge på kontrakter, se på muligheder og meget mere, siger Birgit S. Hansen.

Karsten Dybvad er ny bestyrelsesformand for Frederikshavn Havn, hvor Poul Knudsgaard indtil videre har sat sig i direktørstolen.

Det er tydeligt, at de to tegner et langt mere dystert billede af økonomien i Frederikshavn Havn, og der tales nu åbent om, at Frederikshavn Havns status som kommunal selvstyrehavn er truet.

- Det ved vi ikke noget om endnu. Det tager tid at skabe det nødvendige overblik, oplyser borgmesteren.

Der var ikke enighed i byrådet om de to kommunale lånegarantier på aftenens byrådsmøde. Venstres fem medlemmer undlod at stemme begge gange, mens Jens Nygaard (DD) stemte imod de 14,6 millioner kroner til afholdte udgifter. Her undlod løsgængeren Erik Kyed Trolle at stemme.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...