Gå til hoved-indhold
08. september 2023 - kl. 11.09

Ungefestival på Frederikshavn Bibliotek: Klar til voksenlivet

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune melder alt klar til næste uges ungefestival, der skal klæde kommunes unge på til voksenlivet. Ungefestivalen finder sted fra tirsdag 12. til torsdag 14. september. Alle unge på kommunens ungdomsuddannelser er inviteret og foreløbig er der tilmeldt over 400 unge.

Festivalen holdes på Frederikshavn Biblioteket, og dagene er inddelt i forskellige temaer, der taler ind i nogle af de udfordringer og forandringer, som de unge kan møde, når de står på vippen til voksenlivet og som kan give anledning til spørgsmål og usikkerhed.

Tirsdag er temaet "At flytte ud og holde af hverdagen". Her byder formiddagsprogrammet blandt andet på foredraget "Du er ikke f*cked, du er bare ung" med forfatter og coach Julius Mygind, der tager fat i emner som selvværd og fremtidsbekymringer og om at finde modet til at leve det liv, man selv ønsker, og ikke det liv andre forventer.

Temaet "Identitet, krop og sind" danner grundlag for onsdagens program, hvor de unge blandt andet kan høre foredraget "Drop tabuet", når tidligere formand for Kristendemokraterne Isabella Arendt åbent og ærligt fortæller om sine personlige erfaringer med ensomhed og selvskade.

Torsdagens program handler om fællesskaber. It-journalist Søren Hebsgaard kommer og taler med de unge om digital dannelse. Det tempofyldte og tankevækkende foredrag "Kunsten at fucke flere ting op på en gang" handler om, hvordan de digitale muligheder kan betyde, at vi bliver dårligere til at koncentrere os, at vi bliver stressede og hvilken betydning det har for vores sociale liv.

Alle dage, efter formiddagsprogrammet, åbnes dørene til festivalens eventplads, der er placeret i Museumshaven bag Frederikshavn Svømmehal. Her vil de unge blive mødt af forskellige lokale aktører, der står klar til at dele ud af deres viden og ekspertise.

De kan blandt andet møde aktører, der kan vejlede i forhold til leje af bolig, MitID og det "digitale" offentlige og hvor man kan få hjælp, hvis man for eksempel er ensom eller kæmper med misbrug. Der vil også være små workshops, der giver fif til at leve bæredygtigt på budget og om privatøkonomi og budgetter, mulighed for at afprøve yoga og mindfulness og deltage i konkurrencer og andre sjove aktiviteter.

Eventpladsen er åben alle dage for andre interesserede som forældre og fagpersoner fra kl. 14.30-17.00.

Festivalen er en del af et større projekt, der er støttet af Tryg Fonden Regionale Råd Nordjylland, som har til formål at støtte de unge i overgangen fra ungdomsliv til voksenliv. Der vil efter festivalen blive nedsat en projektgruppe af unge, der skal tilrettelægge en række relevante aktiviteter for andre unge, hvor de har mulighed for at få hjælp til både de praktiske og eksistentielle spørgsmål, som de måske tumler med.

Projektet afsluttes med en ungedrevet temadag, der skal bidrage til et idékatalog med mulige sundhedsfremmende initiativer, som kan iværksættes for at fremme mental trivsel og sundhed for kommunens unge i fremtiden. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...