Gå til hoved-indhold
06 december. 2023

Kom afsted på uddannelse - du fortryder det ikke

  • 1 af 1
    Her ses Dora Mica og Sisse Jensen.
Af: Michael Frederiksen

Ole Andersen, Heidi Nielsen, Sisse Jensen og Dora Mica er glade for deres titel som industrioperatører. De fik den efter 12 ugers uddannelse. Nu opfordrer de andre til at gøre det samme.

Er du over 25 år? Og har du to års erfaring fra en produktionsvirksomhed? Så kan du på bare 12 uger få en uddannelse som industrioperatør.

Det har Ole Andersen, Heidi Nielsen, Sisse Jensen og Dora Mica gjort. De arbejder på Læsø Fiskeindustri, og de har ikke fortrudt, at de hoppede på skolebænken:

- Jeg havde lyst til at udfordre mig selv, og det virkede som en god udfordring. Vi kom i en rigtig god klasse med gode lærere, og vi havde et godt sammenhold. Måske især fordi vi var jævnaldrende. Matematikken var lidt udfordrende for mig, men jeg fik den ekstra hjælp, der var nødvendig, og jeg fik mit svendebrev. Du får også en masse venner og hjælp. Der er ikke noget at være bange for, siger 51-årige Heidi Nielsen, og Ole Andersen på 50 år supplerer:

- Jeg er så glad for, at jeg tog uddannelsen. Jeg kunne godt have taget tre måneder mere. Jeg nød det virkelig. For mig er det vigtigt at få en uddannelse. Den gør dig mere attraktiv overfor andre arbejdsgivere. Jeg har en opfordring til alle andre: Se at komme afsted.

Et år efter, at Heidi Nielsen og Ole Andersen havde været afsted, sendte Læsø Fiskeindustri to nye på uddannelse. Den ene var 30-årige Dora Mica fra Rumænien. Selv om Ole og Heidi havde beroliget hende, var hun alligevel nervøs:

- I starten var jeg skræmt. Det hele var på dansk, men jeg fik masser af hjælp og gav derfor ikke op. Det er jeg glad for i dag. Jeg var på sprogskole, da jeg kom til Danmark, men det her er min første rigtige uddannelse. Jeg er glad for at få papir på det, jeg kan. Jeg har sagt til rigtig mange andre, at det var en en rigtig god oplevelse, siger Dora Mica.

En af dem, som hun mødte på uddannelsen, var 56-årige Sisse Jensen.

- For mig personligt var uddannelsen et springbræt til at komme videre fra arbejdsløshed. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle i skole igen, men jeg blev faktisk ret grebet af det. Det var ikke skole - som man kender det fra sin folkeskole - men i stedet spændende projekter. Det undrer mig faktisk, at jeg var den eneste, der tog uddannelsen som arbejdsløs. Jeg opfordrer alle til at gøre det samme. Det er en god investering i dig selv, mener Sisse Jensen.

Inden sin arbejdsløshed arbejdede hun hos Rolltech i Hjørring. Da svendebrevene skulle overrækkes, kom hun til at sidde ved siden af Morten Sørensen, der er produktionschef hos Læsø Fiskeindustri. De to faldt i snak, og det gav et godt udbytte for begge parter:

- Jeg mødte Sisse, fordi jeg var taget ned for at gratulere de ansatte, vi havde sendt afsted. Jeg fandt ud af, at hun var uden arbejde. Jeg tilbød hende et job, og 14 dage senere var hun igang hos os.

Morten Sørensen sidder i det lokale uddannelsesudvalg for Industri Operatøruddannelsen hos EUC Nord som repræsentant for Dansk Industri og kender den derfor indgående:

- Det er er en god uddannelse, fordi den kommer omkring produktion, planlægning, økonomi, lean, fejlfinding på maskinerne, værktøjer, grøn omstilling og robotteknologi. Den giver kort sagt et godt indblik i produktionshverdagen, siger Morten Sørensen og fortsætter:

- Uddannelsen er en god mulighed, især hvis man er oppe i alderen, for at få papir på det, man kan og blive attraktiv for flere arbejdsgivere. Som arbejdsgivere får du stort set alt betalt, hvis du sender ansatte afsted på industrioperatør-uddannelsen. Kompetencefondene giver et stort tilskud, så det er win-win for alle parter.

Fakta

Er du over 25 år?
Har du to års erfaring fra en produktionsvirksomhed?
Så tag uddannelsen som industrioperatør på bare 12 uger
EUC Nord i Frederikshavn tilbyder uddannelsen
Kontakt 3F Frederikshavn eller EUC Nord, hvis du vil høre mere

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...