Gå til hoved-indhold
112
11. april 2024 - kl. 23.04

Kommunaldirektør indgiver politianmeldelse: Hele byrådet under mistanke

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Kommunaldirektør Thomas Eriksen, Frederikshavn Kommune, har indgivet en politianmeldelse for at få opsporet kilden til lækkede, fortrolige dokumenter, der indgik i behandlingen af en sag om Frederikshavn Havn på den lukkede del af et byrådsmøde, skriver Nordjyske.

Hele byrådet er under mistanke efter kommunaldirektørens politianmeldese.

- Vi er ikke i tvivvl om, at der må have været en kilde, der har sendt bilaget eller oplysninger fra bilaget ud af huset, og derfor er der tale om brud på tavshedspligten, udtaler Thomas Eriksen til Nordjyske.

Kommunaldirektøren henviser til en anmodning om aktindsigt. Denne anmodning er udformet på en måde, der afslører, at afsenderen har kendskab til og har set de  eller det fortrolige bilag i sagen.

Thomas Eriksen oplyser til avisen, at man endnu ikke ved, om lækken er sket i det politiske niveau eller administrationen.

Det kan have alvorlige konsekvenser for implicerede parter, hvis fortrolige forretningsoplysninger slipper ud fra lukkede punkter på byrådets dagsorden. Et brud på tavshedpligten kan ende i en straffesag, eksklusion af politikere eller fyring af embedsmænd.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...