Gå til hoved-indhold
14. maj 2024 - kl. 10.05

Kongeparret deltager ikke i Sæbys 500-års købstadsjubilæum

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Når Sæby lørdag 10. august runder 500 år som købstad, foregår fejringen uden royal deltagelse. Der er dog stadig lagt op til den helt store folkefest.

Det er med beklagelse, at Kongehuset netop har meddelt, at det desværre ikke er muligt for D.M. Kongen og Dronningen at aflægge besøg i Sæby i anledning af byens købstadsjubilæum 10. august 2024.

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, sendte en officiel invitation til H.M. Dronning Margrethe i foråret 2022. Grundet abdiceringen ved årsskiftet 2023, blev der fremsendt en ny invitation til kongeparret.

- Vi har holdt vejret og håbet på royalt besøg i Sæby, men sådan gik det desværre ikke. Vi har fuld forståelse for, at den kongelige familie har et stramt program og ikke har mulighed for at lægge vej forbi Sæby. Det betyder dog ikke, at Sæbys 500-års købstadsjubilæum ikke bliver fejret med manér. Det bliver en folkefest uden lige, lover borgmester Birgit S. Hansen.

I forbindelse med Sæbys købstadsjubilæum vil der foregå store og små aktiviteter i løbet af hele 2024. I dagene 8.-11. august vil et særligt jubilæumsprogram løbe af stablen. Her vil sæbynitter og gæster kunne tage del i fejringen på byens torv, havnen, i Algade, ved Fiskerstien, på Sæbygaard og i Sæby Spektrum.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...