Gå til hoved-indhold
10. november 2023 - kl. 07.11

Majbritt fra Børnehuset Brolæggervej i Sæby vinder landsdækkende pædagogpris

  • 1 af 2
    12 pædagoger fra hele landet var nomineret til prisen.
  • 2 af 2
    Majbritt Degn Kallehauge på talerstolen i Politikens Hus i København.
Af: Michael Frederiksen

Torsdag aften fik Majbritt Degn Kallehauge fra Børnehuset Brolæggervej i Sæby overrakt Politikens landsdækkende pris, Pædagogprisen 2023, for sit stærke pædagogiske arbejde.

- Det er mega stort. Bare det, at Mette (kollega, red.) har brugt tid på at skrive sådan en indstilling, det er en anerkendelse i sig selv. Og så ringede de og sagde, at jeg var en af de 12 nominerede og nu vinder. Jeg er bare glad helt ind i hjertet.

Sådan siger pædagog Majbritt Degn Kallehauge, der torsdag aften var i København for at modtage Politikens landsdækkende pris, Pædagogprisen 2023.

Hun er blevet indstillet til prisen af kollegaen Mette Oddershede, der slår på Majbritts evne til at understøtte børn på kanten af fællesskabet.

- Det handler om hele tiden at understøtte det udviklingstrin, barnet er på, og få dem med i et fællesskab. Det er det, der er kunsten i at være pædagog. De her børnefællesskaber og at opdage, hvor hvert barn er på vej hen i udviklingen, er det, mine kolleger og jeg arbejder med hver eneste dag, siger Majbritt Degn Kallehauge.

Frederikshavn Kommune har løbende fokus på at arbejde med et udgangspunkt, der lyder: Alle børn gør det godt, hvis de kan. Og hvis ikke de kan, så er det de voksnes ansvar at ændre på rammerne, så det enkelte barn kan lykkes.

- Det er så flot, at Majbritt får den her anerkendelse og bliver inspiration for andre. Hvor er vi stolte af hende. Vi har så mange dygtige pædagogiske medarbejdere, der hver dag arbejder for stærke børnefællesskaber og på at skabe gode dage for vores kære små, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Majbritt modtog prisen torsdag aften i Politikens Hus i København. Her holdt hun en tale, hvor hun blandt andet understregede betydningen af Pædagogprisen, fordi den fokuserer på vigtigheden af det pædagogiske arbejde og fag.

- Jeg føler ikke, at æren kun er min. Jeg vil gerne dele den med alle mine nærmeste kolleger og alle de dygtige pædagoger, som er i det her fag. Vi skal vise, hvor dedikerede og stolte vi er af vores fag, sagde Majbritt Degn Kallehauge blandt andet i sin tale.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...