Gå til hoved-indhold
02. maj 2024 - kl. 23.05

MARTEC og Dansk AM Hub sætter 3D-Print på dagsordenen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Onsdag 15. maj inviterer Erhvervshus Nord, MARTEC og Dansk AM Hub til inspirationsdag inden for 3D-print. Formålet med 3D-Print i Praksis er at introducere danske SMV’er til teknologien, inspirere dem til at se vejen til at bruge industrielt 3D-print i deres virksomhed og overvinde forbehold gennem eksempler på teknologiens potentiale og muligheder såvel som udfordringer og begrænsninger. 

På dagen vil førende teknologiudbydere fra både Danmark og internationalt byde på kortere oplæg om tematikker på tværs af teknologien. Teknologieksperterne vil tale ned i forskellige tematikker – herunder hvilke materialer man kan printe i, vejen fra prototyper til småserieproduktion til de konkurrence- og forretningsmæssige fordele der kan være for virksomheder.

Derudover vil der være et netværksområde for at facilitere yderligere dialog blandt deltagere og de fremmødte teknologieksperter, og dermed er dagen den ideelle mulighed for at lære og udforske samarbejdsmuligheder.

Arrangementet er både for de virksomheder, som i forvejen har haft berøring med teknologien, men som savner viden til at komme videre, og for de virksomheder hvor 3D-print er helt nyt for dem.

På dagen kan du møde følgende virksomheder:
EOS, Materialise, Teknologisk Institut, Prototal Damvig, J. Krebs & Co, PLM Group og Protech.

Tilmelding: https://www.martec.dk/arrangement/techday/

Om Dansk AM Hub, og vigtigheden af 3D-print
Dansk AM Hub er en erhvervsdrivende fond udsprunget af en vision om at gøre Danmark verdensførende i at anvende 3D-print for en mere bæredygtig produktion. Herudover at hjælpe danske produktionsvirksomheder med at tage de første skridt mod produktion med mindre spil, mindre materiale, mindre transport og med mindre CO2-udledning. Fonden arbejder dagligt for at sætte teknologien på dagsordenen i Danmark og for at øge kendskabet til at tænke teknologien ind i virksomhedernes forretningsmodeller.

Dansk AM Hub tilbyder en mangfoldighed af aktiviteter designet til at introducere virksomheder til teknologien og adressere udfordringer på tværs af deres værdikæde. Tilbuddene spænder fra introduktionsforløb i 3D-print, til mere avancerede forløb i produktdesign og eksperimentering med 3D-print platforme for digital distribution. Alt med henblik på at præsentere virksomhederne for fordele som f.eks. reduceret materialespild, forbedre produktfunktionalitet og optimering af forsyningskædens robusthed ved at minimere fysiske varelagre. Yderligere kan virksomheder drage fordel af Dansk AM Hubs egen CO2e Beregner, der kvantificerer den samlede CO2e-udledning fra komponenter eller produkter gennem hele deres livscyklus.

Udover disse projekter afholdes der hvert år AM Summit - Skandinaviens største AM-konference – hvor virksomheder kan møde branchens førende eksperter, få inspiration fra virksomheder, der har implementeret AM-teknologien, deltage i workshops, der udforsker nye ideer, teknologier og metoder samt udvide deres AM-netværk. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...