Gå til hoved-indhold
07. september 2023 - kl. 22.09

Arena Nord: 365 kvinder deltog i verdens måske største strikkecafé

 • 1 af 8
  Pernille Moth og Sari Kulk Edwards deltog i strikkecaféen. Foto: Henriette Maj Pedersen, TV2 Nord
 • 2 af 8
 • 3 af 8
 • 4 af 8
  Repræsentanter fra Dansk Håndbold og International Handball Federation (IHF) var tilstede, og de var meget imponerede over den store lokale opbakning.
 • 5 af 8
 • 6 af 8
 • 7 af 8
 • 8 af 8
Af: Michael Frederiksen

Der strikkes blå huer med kvast i vildskab lige nu i Frederikshavn. Byen er vært ved VM i kvindehåndbold til november/december, og alle deltagere skal have en særlig VM-hue. Frederikshavn Kommune havde onsdag aften inviteret til kick off for at få gang i maskerne – der skal nemlig strikkes 1.000 huer til de mange landshold, som deltager ved VM i kvindehåndbold i Frederikshavn.

Pernille Moth og Sari Kulk Edwards var blandt de 365 kvinder (ingen mænd dukkede op), der onsdag aften i Arena Nord for alvor fik gang i strikkepindene til det, arrangørerne selv kalder verdens største strikkecafé.

- Vi er med, fordi vi elsker at strikke og er også vant til at tage på strikkecafe, og så vil vi gerne være med til at støtte det her lokale arrangement, siger Pernille Moth til TV2 Nord.

Frederikshavn er sammen med Herning værtsby for VM i kvindehåndbold , og ambitionen i Frederikshavn er at levere værtskab i verdensklasse, og her kommer de hjemmestrikkede VM-huer ind i billedet. For huerne er blevet Frederikshavns helt særlige signatur.

Idéen kom, da Frederikshavn skulle være vært for VM i kvindehåndbold i 2015, for man tænkte, at det kunne være en kold fornøjelse at komme så langt nordpå for en række af deltagerne fra de sydlige og varmere himmelstrøg.

Siden er den særlige hjemmestrikkede hue for alvor symbolet på værtsskabet i Frederikshavn.

Samtlige landshold, der spiller i Frederikshavn, får huer. Det er blandt andet det hollandske, spanske, ukrainske, tjekkiske og argentinske landshold.

Alle interesserede var inviteret indenfor for at strikke VM-huer i Arena Nord, og det eneste, som deltagerne selv skulle medbringe, var strikkepinde. Arrangørerne sørgede for garn og ikke mindst den opskrift, som VM-huerne skal strikkes efter.

- Det er helt overvældende med alle dem, der er kommet. Det er en succes med 365 deltagere, for så strikker huerne nærmest sig selv, siger Tove Varmløse Malmberg, der er projektleder i Frederikshavn Kommune, til TV2 Nord.

Hvorvidt det onsdag aften blev verdens største strikkecafe er uvist.

- Vi har ikke søgt Guinness Rekordbog, men vi har googlet lidt på det, og vi tror, det er den største, så det er det, vi kalder det, smiler Tove Varmløse Malmberg.

Lige nu bliver der dagligt strikket løs på byens ældrecentre og dagtilbud, ligesom de frivillige strikkere, der onsdag aften deltog i strikkecaféen, nu fortsætter med at strikke hjemme.

Der spilles VM i kvindehåndbold fra 29. november til 13. december i Frederikshavn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...