Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Remisen i Rådhusparken åbner i weekenden

Trælameller får Remisen til at ligne den oprindelige remises jernbaneskinner.
Foråret har gjort sit indtog, og det milde vejr trækker os udenfor. I Rådhusparken i Frederikshavn midtby står Remisen nu klar og inviterer til ophold og oplevelser i påskeferien.

 

Rådhusparken i Frederikshavn er under forvandling. Det sker som led i en større områdefornyelse af Frederikshavn midtby. Ambitionen er at skabe et attraktivt mødested i en samlet, moderne bymidte med muligheder for leg, ophold, aktiviteter og oplevelser.

Den nye legeplads er et populært udflugtsmål for områdets børnefamilier, dagtilbud og de gæster, der besøger byen. Op til påskeferien åbner Rådhusparkens nyeste attraktion, Remisen, der trækker historiske tråde til stedets tidligere funktion som byens remise og endestation for Sæbybanen.

- Legepladsen har skabt mere liv i Rådhusparken. Med Remisen tilføjer vi endnu en mulighed for aktivitet og ophold til glæde for byens borgere og vores gæster. Remisen i sig selv er et spændende møbel, ja, nærmest en skulptur, der er særligt designet præcis til denne plads i Rådhusparken, udtaler Karsten Thomsen (S), formand for Teknisk Udvalg, Frederikshavn Kommune.

Den lokale entreprenør LS-Byg har konstrueret Remisens stålkonstruktion i mindre elementer, som er samlet på stedet. På konstruktionen, der omkranser den centrale plads i Rådhusparken, er monteret trælameller, som får Remisen til at ligne den oprindelige remises jernbaneskinner. De nye "skinner" hæver sig op over jorden og bevæger sig ned, så de danner knap tre meter høje portaler og rum. Remisen er cirka 100 meter lang, og der findes kun denne ene af slagsen.

Ungezone tager form
Sidste etape af fornyelsen af Rådhusparken er i gang. I forårsmåneden vil der være fuld aktivitet i parkens nye ungezone. Frederikshavn Kommune samarbejder med firmaet Pivotech om udførelse af parkens skaterbane, som er designet specielt til parken og byens unge. Når skaterbanen er færdig, etablerer firmaet Elverdal parkens nye boldzone. Her vil det være muligt at spille floorball, basketball og hoppe på trampolin.

Ungezonen forventes færdig til sommer, og vil – i samspil med parkens legeplads, markedsplads og Remisen – skabe et nyt centrum i Frederikshavn midtby med mulighed for at mødes på kryds og tværs af målgrupper og alder.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

FOTO: Frederikshavn Kommune

FOTO: Frederikshavn Kommune

FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close