Gå til hoved-indhold
13. maj 2024 - kl. 09.05

Sabbatår skal bruges i virksomhedspraktik i Tyskland for Anne Sofie, Mille og Anna

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Tre elever på Frederikshavn Handelsskole kan se frem til et år i internationale virksomheder i Tyskland, når HHX-studenterhuen er i hus til sommer.

De tre veninder Anne Sofie Jørgensen, Mille Hesberg og Anna Marie Christensen går alle i 3E på handelsgymnasiet på Frederikshavn Handelsskole. Efter sommerferien sætter de kurs mod Tyskland, hvor de skal være i et år virksomhedsoplæring med ordningen Oplæring i Udlandet (OPU), som er en mulighed for elever på HHX og erhvervsuddannelserne for at komme på et læringsophold i udlandet.

- Skolen har informeret os om muligheden, og vi har haft oplæg fra andre tidligere elever, som fortalte om deres oplevelser. Det lød rigtig spændende, og det er en god mulighed for at komme ud at rejse og arbejde i udlandet, samtidig med at man får et økonomisk tilskud, så det ikke er så dyrt, fortæller Anne Sofie Jørgensen, der skal arbejde hos Rockwool i den tyske by Gladbeck.

OPU-ordningen er finansieret af puljen Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. Tilskuddet hjælper med at dække elevenernes udgifter i forbindelse med opholdet, for eksempel økonomisk støtte til flytning og husleje.

Frederikshavn Handelsskole har et globalt udsyn med inddragelse af internationale forhold i undervisningen og rige rejsemuligheder for de studerende med studieture, Erasmus+  sprog- og praktikophold og udveksling.

- Vi er som skole optaget af verden omkring os, så sprog og internationale forhold både økonomisk og kulturelt fylder på skolen. Vi er derfor glade for denne mulighed for, at vores elever kan bygge videre på en international handelsprofil med et virksomhedsophold i udlandet, fortæller direktør Brian Andersson.

OPU-ordningen gælder i hele verden, hvis eleven selv etablerer kontakt til en virksomhed. Frederikshavn Handelsskole kan hjælpe eleverne med at kontakt til potentielle lærepladser i Tyskland og England. Anna Marie Christensen og Mille Hesberg skal begge arbejde i virksomheder med adresse i München.

Mille Hesberg skal til Infineon Technologies' hovedkvarter – en stor tysk koncern inden for tech-branchen.

- Jeg skulle alligevel have et sabbatår, så hvorfor ikke rejse til Tyskland og arbejde og få den erfaring med, tænkte jeg. Hovedkontoret er nærmest som en lille by med egen frisør og børnepasning, så det er en oplevelse i sig selv. Jeg skal blandt andet bestille udstyr til de ansatte og studerende, løse andre administrative opgaver og vise besøgende rundt, som kan foregå på både tysk og engelsk, fortæller hun.

Anna Marie Christensen skal arbejde hos den internationale investeringsbank Caceis.

- Jeg skal sidde i den afdeling, der holder styr på, at EU-lovgivningen bliver overholdt i forbindelse med udenlandske investeringer. Jeg ville gerne til udlandet med OPU for at komme lidt væk hjemmefra, forbedre mit tysk og prøve noget nyt, siger Anna Marie Christensen, der har en plan om at læse jura senere.

Pigerne rejser i slutningen af juli og skal bo i egne kollegieboliger. De ser frem til de nye oplevelser, og så er opholdet også fint at have på sit CV fremover.

- Tysk er et eftertragtet sprog, så det er nok rimelig fordelagtigt at have det her virksomhedsophold på sit CV. Derudover får man indsigt i Tysklands handelskultur, som er en af Danmarks største handelspartnere, siger Anne Sofie Jørgensen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...