Gå til hoved-indhold
27 november. 2023

Skatteminister åbnede mandag formiddag det nye skattecenter i Frederikshavn

 • 1 af 5
  Skatteminister Jeppe Bruus og folketingsmedlem Bjarne Laustsen.
 • 2 af 5
  Borgmester Birgit S. Hansen takkede skatteminister Jeppe Bruus for at placere skattecentret i Frederikshavn.
 • 3 af 5
  Medarbejderne var samlet til den officielle åbning i Skippergade.
 • 4 af 5
  Skattecentret ligger i det gamle posthus i Skippergade.
 • 5 af 5
  I alt 72 medarbejdere fra Skattestyrelsen og 25 medarbejdere fra Toldstyrelsen kommer til at arbejde i det nye skattecenter i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Mandag formiddag blev det nye skattecenter i Frederikshavn indviet officielt med besøg af skatteminister Jeppe Bruus. Det er det ottende og sidste skattecenter på fire år, som Skattestyrelsen åbner, og målet om en markant styrket skatteforvaltning er dermed nået.

- Skattecentret i Frederikshavn er en del af noget større. Det er det sidste og ottende nye skattecenter, som vi åbner. Og jeg er rigtig stolt over, at det er lykkedes at nå helt i mål med det, der politisk blev besluttet i 2019. Det politiske ønske var og er at styrke Skatteforvaltningen markant, blandt andet med otte nye skattecentre, der forstærker skattekontrollen og sikrer en korrekt skattebetaling, siger skatteminister Jeppe Bruus.

I 2019 indgik Folketingets partier en aftale om en omfattende reform af skattekontrollen i Danmark. Reformen skulle være med til at sikre, at alle betaler den skat, de skal, og at skattekontrollen blev styrket markant. Centralt i reformen var otte nye skattecentre fordelt over hele landet, og i dag er den opgave løst med den offcielle indvielse af skattecenteret i de lokaler i Skippergade, som i mange år fungerede som posthus.

- Jeg har set frem til indvielsen af det nye skattecenter i Frederikshavn. Det er dejligt, at byen nu også permanent kommer på skattelandkortet – som et sted, der med dygtige medarbejdere løser vigtige opgaver for Skatteforvaltningen og landets skatteydere, siger skatteministeren.

Siden 2020 er der åbnet skattecentre i Frederikssund, Fredericia, Viborg, Esbjerg, Ringe, Slagelse, Svendborg og nu også i Frederikshavn.

I alt 72 medarbejdere fra Skattestyrelsen og 25 medarbejdere fra Toldstyrelsen kommer til at arbejde i det nye skattecenter i Frederikshavn.

Medarbejderne fra Skattestyrelsen løser forskellige landsdækkende opgaver, der kommer skatteyderne til gavn. I den største afdeling i skattecenteret sidder 55 medarbejdere, som blandt andet arbejder med udbetalinger på udbytte- og motorområdet samt opkrævning af renter på skyldige motorafgifter. Fra 1. januar 2024 vil medarbejderne som noget nyt også håndtere opkrævninger af boligskatter, fortæller Helle Kisum, underdirektør for Opkrævning og Betaling i Skattestyrelsen.

- Nu får vi de bedste rammer til at løse vores kerneopgave, og vi har glædet os til at komme på plads. Vi kalder os Danmarks største kasseapparat, og medarbejderne i Frederikshavn vil være med til at håndtere statens indtægter på omkring 1.300 milliarder kroner årligt, så i dag er en særlig god dag, siger Helle Kisum.

I bygningen sidder også medarbejdere fra Skattestyrelsen, der arbejder med hvidvaskområdet.

- Medarbejderne understøtter Skatteforvaltningens hvidvaskindsats, blandt andet på baggrund af efterretningsoplysninger fra politiet. Medarbejderne har tidligere arbejdet i Hjørring og får nu arbejdsplads i Frederikshavn, hvor der venter nye og flotte rammer, siger Kim Tolstrup, underdirektør for Center for Hvidvask i Skattestyrelsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...