Gå til hoved-indhold
18. marts 2024 - kl. 00.03

Stor glæde i FfI Håndbold: Rødspætte Cup sætter ny rekord i år

  • 1 af 1
    118 hold fra Tyskland deltager i Rødspætte Cup i påsken.
Af: Michael Frederiksen

Om halvanden uge afvikler FfI Håndbold sin internationale ungdomsturnering, Rødspætte Cup. Det sker med 361 hold fra Tyskland, Finland, Norge, Sverige og Danmark. Det er ny deltagerrekord.

Normalt er der omkring 330 hold, når det går vildt for sig til Rødspætte Cup. Intet tydede på flere hold i år. Faktisk så FfI Håndbold ind i en nedgang, fordi nye brandregler i første omgang betød færre elever i klasselokalerne, hvor de fleste hold overnatter.

FfI Håndbold ledte derfor med lys og lygte efter nye overnatningsmuligheder, og her lykkedes det - med god hjælp - at lave aftalter med blandt andet MARTEC, Ejendomscentret på Fasanvej og Frederikshavn Friskole.

Men ikke nok med det. FfI Håndbold fik også hjælp af borgmester Birgit S. Hansen og Peter Laigaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, samt kommunale embedsmænd.

- Vi skylder dem en kæmpe tak. De sørgede for, at vi alligevel ikke skulle have færre elever i klasserne. Der står nemlig "bør" og ikke "skal" i de nye regler, så det medførte jo lige pludselig, at vi kunne have omkring 30 hold mere med, end vi plejer, fortæller Kim Sørensen fra FfI Håndbolds Rødspætte Cup-udvalg.

Udvidelsen betyder, at der spilles kampe i følgende haller:
Arena Nord - fem baner
Abildgårdhallen
Bangsbohallen
Bannerslundhallen, Elling
Dybvad-hallen
FFK-Centret
Frederikshavn Friskole
Nordjyllandshallen, Sæby
Ravnshøjhallen
Strandbyhallen
Syvstenhallen
Sæby Spektrum - to baner
Østervrå Idræts- & Kulturcenter

- De mange deltagere betyder, at vi flytter madsalen fra Atletcentret til Badmintonhallen. Det er ærgerligt at miste en bane i Arena Nord, men vi må erkende, at vi de senere år har savnet mere plads i madsalen, fortæller Mads Buje fra Rødspætte Cup-udvalget.

Det er igen i år Fårup Skovhus, som sørger for mad til deltagerne.

- Vi evaluerer på maden hvert år, og den får kun ros fra deltagerne, oplyser Mads Buje.

Der er flest hold med fra Tyskland. 118 hold tager turen fra Tyskland til Frederikshavn, hvor Rødpætte Cup traditionen tro begynder skærtorsdag med åbningsceremoni om aftenen. Norge har 99 hold med, Sverige 89, Danmark 46 og Finland 9.

- Vi er fantastisk stolte over at have så mange hold med, og vi har endda stadig hold, som står på venteliste, fordi vi ikke har mere plads, oplyser Mads Buje.

Allerede torsdag i dagtimerne er der Mini Rødspætte Cup for de yngste spillere, som ikke er gamle nok til Rødspætte Cup. Her er der over 40 hold med.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...