Gå til hoved-indhold
31. maj 2024 - kl. 13.05

Strandby Skole får 3.000 kroner fra Skolemælkslegatet

  • 1 af 1
    Skolemælkslegatet uddeles to gange om året til projekter, der fremmer sundhed, bevægelse, fællesskab og trivsel på skolerne. I denne runde var der i alt 699 ansøgere til en samlet pulje på 180.000 kr. Der kan søges om op til 5.000 kr. pr. projekt. Foto: Skolemælk
Af: Michael Frederiksen

Nu kan børnene i de to 0. klasser på Strandby Skole glæde sig til at skulle smøre sunde madpakker. Skolen har nemlig fået 3.000 kroner fra Skolemælkslegatet til et forløb, hvor eleverne kommer agurk, gulerødder, mørkt brød og andre sunde sager i madkasserne. Desuden skal børnene være med til at bage sunde og "antimadspild-snacks" af "gammelt" rugbrød og knækbrød.

Forløbet tager afsæt i Skolemælks undervisningsmateriale "Den magiske madkasse", som fokuserer på fællesskab, viden om mad, madglæde og mod til at smage på noget nyt.

Strandby Skole er en af de 41 skoler, som modtog midler ved den første af årets to legatuddelinger. I alt søgte 699 skoler om skolemælkspenge. Hos Mejeriernes Skolemælksordning glæder Rasmus Flade Nielsen, senior marketing manager i Mejeriforeningen, sig over den store interesse for Skolemælkslegatet.

- Det viser, at legatet har sin berettigelse. Selvom vi ikke kan glæde alle, er det meget tilfredsstillende at kunne støtte en bred vifte af spændende tiltag, der baner vej for sundhed, trivsel og fællesskab til gavn for rigtig mange skolebørn.

To gange om året kan lærere, pædagoger, elevråd og forældreråd fra skoler, der er medlem af Mejeriernes Skolemælksordning, søge midler fra Skolemælkslegatet. Det fungerer som en håndsrækning til aktiviteter eller tiltag, som skolens egen økonomi ikke kan dække. Hver ansøger kan søge om op til 5.000 kr. til et projekt.

Næste uddeling af Skolemælkslegatet finder sted i efteråret.

Om Skolemælkslegatet

  • Uddeles to gange om året – forår og efterår
  • Hver ansøger kan søge om op til 5.000 kroner til et projekt
  • Gives til formål, der fremmer sundhed, bevægelse, fællesskab og trivsel
  • Cirka 1.100 skoler er med i Mejeriernes Skolemælksordning, og aktuelt får cirka 60.000 børn skolemælk gennem ordningen
  • Mejeriernes Skolemælksordning består af Thise Mejeri, Arla, Naturmælk og Øllingegaard

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...