Gå til hoved-indhold
18. marts 2024 - kl. 23.03

Toppen af Danmark: Restaurationsforskrift skal som minimum bevares

  • 1 af 1
Af  Ulla Mosich

Ulla Mosich, formand for Turistforeningen Toppen af Danmark, har skrevet dette indlæg: Kære medlemmer af Frederikshavn Byråd. I Turistforeningen Toppen af Danmark er vi af flere af vores medlemmer blevet gjort opmærksom på, at byrådet på onsdag 20. marts skal behandle kommunens restaurationsforskrift på baggrund af Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse fra december 2023.

 

På vegne af vores omkring 300 medlemmer fra både detail-, restaurations- og hotelerhvervet vil vi appellere til Byrådet om at bevare restaurationsforskriften for at sikre stabilitet i erhvervet.

Restaurationsforskriften har i Skagen sikret, at Skagens turisterhverv – i godt samarbejde med både Frederikshavn Kommune og byens borgere – har skabt nogle fantastiske rammer omkring Skagens ry som et af de bedste turismemæssige brands i Danmark og et af de mest eftertragtede rejsemål i Danmark for både danske og udenlandske gæster.

Det er også vigtigt at henlede opmærksomheden på, at restaurationsforskriften ikke kun omhandler arrangementer og lydniveau indenfor hos restaurationerne. Forskriften indeholder også andre væsentlige forhold, der i mange år har været med til at gøre det muligt at drive turismen i positiv retning i Skagen, og som har givet et optimalt grundlag for det konstruktive samarbejde med kommunen under ordnede og velafklarede forhold.

Gode forhold for restauranters og barers mulighed for at afholde koncerter, musikarrangementer og tilbyde udeservering er essentielle for, at vores medlemmer kan holde en indtjening, der gør det muligt at holde åbent året rundt – og dermed skabe en levende by med helårsåbne hoteller, restauranter og detailbutikker og ikke mindst sikre helårsarbejdspladser og tilbyde uddannelsespladser, hvor skattekronerne havner i Frederikshavn Kommunes kasse.

Detailhandelsanalysen fra 2018 viser med al tydelighed afhængigheden af, at vi i Skagen får tilført mange gæster, som flittigt bruger byens butikker, hoteller og restauranter. Få byer af Skagens størrelse har så flot en udbud hele året rundt. Det kan forudses, at flere restauranter, hoteller og detailbutikker vil lukke udenfor den egentlige højsæson, hvis mulighederne at lave en indtjening i sommersæsonen, der gør at man har råd til at holde åbnet resten året, bliver beskåret.

Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan byens liv vil blive, hvis rigtig mange butikker, restauranter og hoteller lukker f.eks. seks måneder om året, og hvilket ry det vil give vores skønne by.

Vi har i Toppen af Danmark sammen med vores medlemmer i rigtig mange år arbejdet med helårsturisme – og vi har efterhånden gæster hele året – men det er stadig sæsonen fra påske til efterårsferien, der trækker det store læs rent indkomstmæssigt. Derfor er det meget vigtigt, at vi, som minimum, opretholder den restaurationsforskrift, der gælder nu. Det er vores indtryk, at den fungerer rigtig godt – både for erhvervet, gæster og ikke mindst borgerne i Skagen by.

Aktuelt har rigtig mange af spillestederne i Skagen allerede tegnet kontrakter for mange 100 tusinde kroner for den kommende sæson, og det er altafgørende, at erhvervet har tryghed for, at arrangementerne kan gennemføres.

Vi skal derfor appellere til, at Byrådet fastholder restaurationsforskriften, så erhvervet fortsat har mulighed for at have bæredygtige forretninger hele året til gavn og glæde for hele kommunen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...