Gå til hoved-indhold
112
23. januar 2023 - kl. 11.01

Tricktyveri i Sæby - nu advarer politiet andre

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Politiet i Frederikshavn advarer om en tricktyv, som fredag eftermiddag havde held med stjæle kontanter fra en 84-årig mand i en lejlighed i Sæby.

Fredag ved 14-tiden ringede det på døren i en lejlighed i Søndergade i Sæby. Beboeren - den 84-årige mand - åbnede døren. Udenfor stod en mand, som bad den ældre mand om at kontrollere, om der muligvis var stjålet noget i mandens kælder.

Det fik straks den 84-årige til at hente en kuvert med penge. Han ville sikre sig, at pengene stadig var der. Tricktyven bad nu den ældre mand kontrollere vinduerne i stuen. Det gjorde den 84-årige, men da han vendte sig om, var både tricktyv og kuverten med penge væk.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge der er stjålet, men politikommissær Peter Skovbak, leder af Efterforskningscenter Frederikshavn, advarer om tricktyen.

- Vi havde et lignende indbrud 22. december i Midtpunkt i Frederikshavn, hvor det gik ud over en 93-årig kvinde. Ud fra de to signalementer og fremgangsmåden kan det meget vel være den samme gerningsmand. Måske har han været på flere adresser. Så hører vi gerne fra folk, siger Peter Skovbak.

Politiet træffes på 1-1-4. Peter Skovbak opfordrer folk til at tage sig i agt for tricktyven.

Den ældre mand i Sæby har afgivet dette signalement af tricktyven:

  • 40-50 år
  • 180-185 centimeter høj
  • Almindelig til kraftig af bygning
  • Lys i huden
  • Meget kortklippet, formentlig lyst hår
  • Talte dansk

Politiets døgnrapport melder desuden om et indbrud i et sommerhus på Mågevej i Klitlund, lige nord for Ålbæk.

Der er stjålet en PH-lampe (Koglen) i perioden fra 14.-22. januar. Tyven er kommet ind ved at knuse en rude.

Der har i år været flere indbrud i sommerhuse i Klitlund.

Natten til søndag stoppede politiet en 23-årig mandlig bilist på Sindalvej ved Jerup. Manden blev sigtet for fire forskellige forhold. Han kørte narkokørsel. Han er frakendt retten til at køre bil. Han var i besiddelse af 51 gram hash. I bilen fandt politiet en ulovlig kniv.

Den 23-årige stammer fra Østjylland, men er p.t. uden fast bopæl.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...