Gå til hoved-indhold
11 september. 2023

Wendell Hansson-Östergaard dystede med verdens bedste i Istanbul

  • 2 af 3
    Wendell Hansson-Östergaard skal i aktion igen om et par uger i Gdansk i Polen.
  • 3 af 3
    Holdkammerater med flere heppede på Wendell Hansson-Östergaard i Iscenter Nord i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Skøjteløberen Wendell Hansson-Östergaard fra Skøjte & Sports forening Nord i Frederikshavn deltog i weekenden i sit første Junior Grand Prix i Tyrkiet.

Det er første gang i flere år, at Danmark har haft en dreng kvalificeret til denne type konkurrence, der blev afviklet i Istanbul i Tyrkiet. Så med sommertøjet på og skøjterne i kufferten gik rejsen mod noget varmere temperaturer end hjemme i Danmark. 

Det var et meget hårdt felt, da Wendell Hansson-Östergaard skulle op imod løbere fra Korea, Japan og USA, som er verdens bedste nationer indenfor kunstskøjtning. Det var en helt anden scene og oplevelse, end han plejer, så nerverne sad udenpå tøjet fra starten. 

Under ugen har der været flere træninger og konkurrencer sammen med de øvrige nationer. Lørdag 9. september var medlemmerne fra SOS Nord mødt talstærkt op til "JGP-på-storskærm-vi-hepper-hjemmefra-arrangement" i Iscenter Nord, hvor Wendell Hansson-Östergaard  og hans holdkammerater har deres daglige træning.

Wendell Hansson-Östergaard gjorde nogle flotte programmer med plads til forbedringer. I sit korte program opnåede han en level 4-pirouette, hvilket er det højeste niveau og meget svært at opnå. Kommentatorerne gav SOS Nord-løberen mange rosende ord med på vejen for både udførelse og karaktertræk i programmerne. 

Wendell Hansson-Östergaard blev nummer 25 ud af 27 deltagere. Kun to danskere var udtaget til den stærke konkurrence.

Tilbage i Danmark er der ikke tid til at hvile sig, da Wendell Hansson-Östergaard allerede igen om 15 dage skal til sin næste JGP-konkurrence. Denne gang går turen til Gdansk i Polen. Fyldt op af nye indtryk, oplevelser og erfaringer skal træningerne herhjemme bruges til at finpudse de små detaljer og få bedre styr på nerverne.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...