Gå til hoved-indhold
112
23. august 2023 - kl. 16.08

Årvågne borgere hjalp politiet: Efterlyst bil blev fundet efter få timer

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Nordjyllands Politi offentliggjorde i formiddag en pressemeddelelse, hvor borgerne blev spurgt om hjælp til at lokalisere en ældre, grå bil, som blev sat i forbindelse med flere indbrud i Vendsyssel. Få timer senere kunne politiet anholde flere personer i sagen.

En ældre, grå VW Passat på polske nummerplader var set af vidner og filmet af overvågning i forbindelse med tre indbrud i henholdsvis Brønderslev, Østervrå og Sæby.

Få timer efter, at Nordjyllands Politi frigav billeder og beskrivelse af bilen, blev den – på baggrund af oplysninger fra borgere – lokaliseret og betjente kunne skride til anholdelse af flere personer, der sættes i forbindelse med indbruddene.

- I sager som disse er borgernes årvågenhed – og villighed til at hjælpe – altafgørende. Det er ikke sikkert at alle tips leder direkte til det vi eftersøger, men ofte kan oplysningerne hjælpe os til at tegne et mønster. I dette tilfælde kan alle informationer om bilens færden hjælpe os i den videre efterforskning og måske knytte de formodede gerningspersoner til yderligere sager, udtaler vicepolitiinspektør Niels Kronborg og fortsætter:

- Vi vil derfor gerne rette en stor tak til de borgere, der har ringet ind til os på 114 og bidraget til sagen og til alle, de der har delt vores opslag på de sociale medier.

Nordjyllands Politi er nu i gang med at efterforske sagerne og foretage afhøringer.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...