Gå til hoved-indhold
01. juni 2024 - kl. 15.06

Børn prøvede at være murer, maler og tømrer hos Trigon

  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Målet var at få børn fra børnehaver og de yngste skoleklasser til at interesse sig for de tekniske uddannelser, da entreprenørvirksomheden Trigon lørdag slog dørene op på Knivholtve i Frederikshavn. Folk strømmede til - ikke mindst målgruppen. Allerede ved 11-tiden passerede besøgstallet 1000.

- Vores mål for hele dagen var 1000 mennesker, så vi er yderst tilfredse. Der er ingen tvivl om, at arrangementet bliver en tradition, siger administrerende direktør Mikkel Mørk Westergaard, Trigon.

Blandt udstillerne var tilfredsheden også stor.

- Jeg vidste slet ikke, at der er så mange børn i Frederikshavn, smilte direktør Christian Maysfelt, BYGMA Frederikshavn, der blandt andet udstillede arbejdstøj.

Uggerhøj præsenterede flere af sine varevogne.

- Det her er virkelig en god idé. Det skal de have ros for, sagde direktør Sten Uggerhøj.

Der var aktiviteter, workshops og konkurrencer for hele familien hos Trigon. Især børnene hyggede sig med hoppeborg, ansigtsmaling, sliktelt, flødebollekaster og fodboldmål.

EUC Nord, AMU og TECHCOLLEGE  havde stande og sørgede for, at der var spændende workshos, hvor børnene kunne prøve at arbejde indenfor følgende fag:

Jord og kloak
Beton
Tømrer
Elektriker
VVS
Smed
Maler
Murer

- Vi skal have flere børn til at vælge disse teniske uddannelser, og her nytter det noget, at vi først i slutningen af folkeskolen for alvor interesserer os for børnene. Derfor har vi været ude i alle børnehaver og skoler i Frederikshavn og omegn med invitationer til dagens arrangement. Det er børnehavnebørn og elever i 1.-5. klasse, som vi har en chance for at påvirke, håber Mikkel Mørk Westergaard.

Mogens’ Pølsevogn sørgede for mad og drikke til de sultne maver.

Der var også brandbiler, veteranbiler og store entreprenørmaskiner. Især sidstnævnte tiltrak sig stor opmærksomhed fra de yngste drenge, som fik lov til at sidde i maskinerne.

I en af de store maskiner sad Trigons maskinfører og viste gang på gang, hvordan kan kan åbne en sodavandsflaske.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...