Gå til hoved-indhold
14. juni 2024 - kl. 10.06

BROEN Frederikshavn får 50.000 kroner af EDC Poul Erik Bech Fonden

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

BROEN Frederikshavn har netop modtaget en donation på 50.000 kroner fra EDC Poul Erik Bech Fonden.

Fritidsaktiviteter som sport, kunst eller musik er for mange børn og unge en kilde til glæde og personlig udvikling. For børn fra familier med trængte midler er fritidsaktiviteter dog ofte en drøm og ikke en realitet. Omkostningerne til medlemskaber, udstyr og deltagergebyrer kan være uoverkommelige for disse familier, hvilket begrænser børn og unge i at få adgang til de mange fordele og glæder, der følger med deltagelsen i fritidsaktiviteter. BROEN Frederikshavn er én af de frivillige foreninger, der forsøger at hjælpe børn og unge med at dyrke deres fritidsinteresser.

Børn fra udsatte familier, der ikke har mulighed for at dyrke deres fritidsinteresser, risikerer ofte at mistrives og føle sig udenfor. Derfor er det helt essentielt, at foreninger som BROEN Frederikshavn gør en stor indsats for at få udsatte børn ud i foreningslivet, hvor de kan indgå i aktive og vigtige, sociale fællesskaber.

- Ingen børn skal udelukkes af fællesskaber på grund af økonomiske barrierer. Det er vores mission at sikre, at alle børn og unge i lokalområdet kan være en del af foreningslivet og opbygge den selvtillid, livsglæde og de sociale færdigheder, som deltagelse i fritidsaktiviteter er med til at fremme. I den forbindelse er donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden en stor håndsrækning, som bidrager til at styrke kommunens børn og unges trivsel, som kan være udfordret, når man kommer fra en økonomisk trængt familie, udtaler Terese Hallgreen, formand i Broen Frederikshavn.

Peter Bøgil Jensen og Mads Dyhr, partnere i EDC Poul Erik Bech Skagen, stod for overrækkelsen af donationen. De udtrykker stor respekt for foreningens anerkendelsesværdige arbejde.

- BROEN Frederikshavn hjælper børn med at få et aktivt fritidsliv, hvilket ikke er givet, når man kommer fra en familie, som er udfordret med alt fra sygdom til sociale problemer. Det er et ufatteligt vigtigt stykke arbejde efter vores mening. Det er ikke bare givende i barndommen, men rækker også længere ind i voksenlivet, hvor initiativet kan være med til at mindske risikoen for, at børnene indtager samme, udsatte position, siger Mads Dyhr.

For sjette år i træk yder EDC Poul Erik Bech Fonden en betydelig donation til BROEN Danmarks lokalforeninger. I år har fonden doneret 1,05 millioner kroner fordelt til 22 af BROENS lokale foreninger.

Direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, Jane Bech, fortæller om baggrunden for at støtte foreningen endnu en gang:
 
- De 22 lokalforeninger er meget professionelle og arbejder i tæt dialog med b.la. pædagoger, lærere, SSP og andre engagerede støttepersoner, der alle yder en stor indsats for, at børn og unge bliver en del af succesoplevelser og sociale fællesskaber. De udgør en vigtig rolle i lokallivet, og derfor ønsker vi fortsat at støtte deres gode arbejde.
 
BROEN Danmark hjalp i 2023 7.479 børn og unge til en meningsfuld fritid i gode fællesskaber. Dette er en stigning på godt 10 procent siden sidste opgørelse i 2022.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...