Gå til hoved-indhold
10 februar. 2024

Danmark tabte finale i Frankrig - Blichfeld og Aagaard igen på måltavlen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavnerne Joachim Blichfeld og Mikkel Aagaard kom for anden dag i træk på måltavlen, men lørdag aften rakte deres to scoringer ikke til sejr, da Danmarks mandlige ishockeylandshold mødte Frankrig.

De danske ishockeyherrer tabte finalen ved 4-nationers-turneringen i Epinal i Frankrig. Værterne fra Frankrig vandt en tæt og intens kamp med 5-4 foran 2715 tilskuere. Danmark førte ellers 4-3 langt inde i tredje periode, men målmand George Sørensen måtte se sig passeret to gange i slutfasen.

Matchen bølgede frem og tilbage gennem 60 minutter. Patrick Russell scorede både i første og anden periode for de rød-hvide, der var bagud 2-3 efter 40 minutter. I en dramatisk tredje periode nettede både Joachim Blichfeld og Mikkel Aagaard, og Danmark bragte sig foran med 4-3, inden Frankrig altså fik vendt kampen til sidst.

Dermed blev Danmarks facit for turneringen en sejr på 6-4 over Norge og et nederlag i finalen til Frankrig.

- Selv om vi tabte til Frankrig, var det spillemæssigt bedre i aften end i kampen mod Norge. Frankrig var en stærk modstander, men vi fik skabt mange chancer mod dem, fordi vi traf bedre beslutninger i opspillet end mod Norge. Desværre lavede vi nogle individuelle fejl, som Frankrig straffede hårdt. Vi havde muligheden for at udligne i slutfasen og kæmpede til det absolut sidste, siger landstræner Mikael Gath. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...