Gå til hoved-indhold
11. juli 2024 - kl. 00.07

VMS Group har nøglen til at nedsætte skibsfartens CO2-udledning

 • 1 af 1
  Fra venstre ses Erik Mortensen fra EMENERGI i Hobro og Kim Rasmussen fra VMS Group A/S i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

EMENERGI i Hobro og VMS Group A/S i Frederikshavn indgår strategisk samarbejde for at fremme bæredygtighed i den internationale skibsfart.

VMS Goup A/S, en international leverandør af motor- og energiteknologiske løsninger, og EMENERGI, en førende rådgiver med 20 års erfaring inden for energioptimering og bæredygtig omstilling, sætter nu skibsfartens grønne fremtid på dagsordenen.

De to nordjyske virksomheder indgår et strategisk samarbejde, der skal fremme bæredygtighed og energieffektivitet i den maritime industri verden over.

De seneste år har der i skibsfarten været stort fokus på at nedbringe udledningen af særligt kvælstof, NOx, og svovl, SOx, fra udstødningsgasser. En beslutning, der allerede i 2008 blev forhandlet på plads i den internationale søfartsorganisation, IMO. Siden da er kravene til skibenes udledning løbende blevet skærpet - nu med stadigt stigende fokus på dekarbonisering, altså udledningen af kuldioxid, CO2.

Mange forskellige teknologier og valg af alternative brændstoffer er i spil, og for den enkelte skibsejer kan det være en uoverskuelig opgave at vælge, hvilke løsninger, der passer bedst, uanset om der er tale om et nybygningsprojekt eller en opgradering af et ældre fartøj.

Samarbejdet mellem EMENERGI og VMS Group vil kombinere EMENERGI’s ekspertise inden for energioptimering med VMS's omfattende erfaring inden for motorteknologi og integrerede energiløsninger. Partnerskabet sigter mod at levere skræddersyede og effektive løsninger til skibsejere, der skal leve op til kravene om at reducere deres CO2-udledning og ønsker at forbedre deres bæredygtighedsprofil.

- Vores fælles ekspertise vil hjælpe vores kunder med at navigere i de stadigt stigende og mere komplekse krav til energieffektivitet og bæredygtighed i den maritime industri, siger Erik Mortensen fra EMENERGI.

- Partnerskabet med EMENERGI er et vigtigt skridt i vores strategi for at udvide VMS Groups portefølje og styrke vores position på det globale marked. Sammen kan vi levere integrerede og innovative løsninger, der både hjælper vores kunder med at opfylde deres bæredygtighedsmål og forbedrer deres konkurrencedygtighed, siger Kim Rasmussen fra VMS Group.

De to nordjyske virksomheder vil fokusere på at udvikle og implementere avancerede energiløsninger, herunder energiscreening, energirevisioner, hybrid- og elektriske fremdriftsteknologier samt alternative brændstofløsninger.

Altsammen udført efter individuelle, konkrete vurderinger, der kan hjælpe den enkelte skibsejer til at  gennemføre de nødvendige opgraderinger for at opfylde de nyeste krav og standarder fra både IMO og national lovgivning.

EMENERGI og VMS Group vil som uafhængige serviceudbydere også kunne tilbyde rederier og skibsejere kompetent hjælp til at søge om forskellige former for støtteordninger, både nationalt og internationalt.

Om VMS Group A/S

 • VMS Group A/S tilbyder en bred portefølje af løsninger inden for nybyggeri og retrofit af skibe.
 • Virksomheden har base i Frederikshavn og afdelinger i Brasilien, Namibia, Saudi-Arabien og USA.
 • VMS leverer integrerede løsninger, der inkluderer hybridteknologi, elektriske og alternative brændstofløsninger, energilagring såvel i batteri som i brændselsceller, alt sammen styret fra et fælles kontrolsystem, som håndterer PMS (Power Management System) og EMS (Energy Management System).
 • Virksomheden er kendt for sin "one stop shop"-tilgang, der hjælper skibsejere med at håndtere komplekse dekarboniseringsprojekter.

Om EMENERGI

 • Med over 20 års erfaring inden for optimering er EMENERGI en betroet rådgiver for kunder, der ønsker at blive mere energieffektive.
 • Virksomheden spiller en central rolle i at reducere drivhusgasser og fremme bæredygtighed i den maritime sektor.
 • EMENERGI tilbyder en række tjenester og løsninger, herunder en energiscreening, der sammen med en energiaudit, baseret på en konkret energi- og udledningsprofil danner grundlag for at finde de rigtige energiløsninger.
 • EMENERGI hjælper også med CII- og EEXI-beregninger samt support til implementering af energiprojekter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...