Gå til hoved-indhold
30. marts 2024 - kl. 00.03

DF og DD klar til at afskaffe valgplakater i Frederikshavn Kommune

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne er klar til at droppe valgplakaterne i Frederikshavn Kommune. Det siger partiernes to byrådsmedlemmer, Thomas Hjort (DF) og Jens Nygaard (DD).

- Jeg synes, man skal afskaffe valgplakaterne. Engang var de helt sikkert nødvendige, men den tid er forbi. I dag foregår den slags på internettet, mener Thomas Hjort.

Et bredt byrådsflertal i Horsens Kommune har besluttet at droppe valgplakaterne ved næste kommunalvalg i november 2025. Det sker for at spare CO2. Byrådsmedlem Michael Nedersøe (DF) kalder aftalen "tåbelig" og mener, det er symbolpolitik.

Michael Nedersøes kollega i Frederikshavn, Thomas Hjort, har altså en anden holdning. Han er klar til at droppe valgplakaterne.

Det samme er Jens Nygaard. Han stillede samme spørgsmål under gruppeformandsmødet sidste år.

- Der var partierne umiddelbart enige om, at valgplakater i kommunen er kommet for at blive. Jeg er dog fortsat modstander, fordi valgplakater jo ikke er kønne i bybilledet og heller ikke billige, men hvis ikke der er flertal for at vedtage et forbud mod valgplakater, så kommer Danmarksdemokarternes valgplakater op jævnfør gældende regler, pointerer Jens Nygaard.

Socialdemokraterne, der har absolut flertal i Frederikshavn Byråd, har endnu ikke holdning til spørgsmålet om valgplakater.

- Da vi ikke har vendt det i gruppen, kan jeg ikke komme med et svar, siger gruppeformand Karsten Thomsen (S).

SF, Venstre og Det Konservative Folkeparti har ikke bevaret Kanal Frederikshavns spørgsmål om partiernes holdning til valgplakater.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...