Gå til hoved-indhold
31. august 2023 - kl. 08.08

Dispensation til gangbro i Skagen: Uenighed i Socialdemokratiet

  • 1 af 1
    - Jeg kan ikke begynde at argumentere for, at solen står op i vest, når den vitterligt står op i øst, konstaterer Martin Tøttrup Kelkelund (A).
Af: Michael Frederiksen

Der var uenighed i Socialdemokratiet på onsdagens byrådsmøde, da der skulle stemmes om at give Henning Kjeldsen dispensation til en opføre en gangbro mellem de to bygninger, som motormuseet Maskinrummet opfører på Skagen Havn.

For et par uger siden sagde et enigt Plan- og Miljøudvalg nej til at give denne dispensation, men i aftes stemte 20 ud 28 fremmødte byrådsmedlemmer ja, blandt andet 16 ud af 17 socialdemokrater. Martin Tøttrup Kelkelund (A) undlod dog at stemme.

- Det er et klart signal, som er fuldkommen afklaret med gruppen. Jeg mener, at forbindelsesgangen strider imod kravet omkring transparens og udsyn. Det er den ene ting. Den anden ting er, at rent juridisk kan man diskutere om den forbindelsesgang gør, at de to byggefelter, som lokalplanen tillader, bliver til ét stort byggefelt, siger Martin Tøttrup Kelkelund  til Kanal Frederikshavn.

Han understreger, at han er "stor tilhænger af det her motormuseum". Alligevel valgte han ikke den nemme løsning, nemlig at stemme sammen med sit parti.

- Det nemmeste er ikke nødvendigvis det bedste. Det handler om, at vi traf den rigtige beslutning i Plan- og Miljøudvalget (PMU) for et par uger siden. Der er ikke efterfølgende dukket ny viden eller en anden vinkel op, og jeg har endnu ikke hørt et argument, som skulle gøre, at den afgørelse, vi traf i PMU, skulle falde anderledes ud. Men det skete altså, og det respekterer jeg. Jeg kan dog ikke begynde at argumentere for, at solen står op i vest, når den vitterligt står op i øst, konstaterer Martin Tøttrup Kelkelund.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...