Gå til hoved-indhold
12. februar 2012 - kl. 11.02

Drama på isen: Ild i en af deltagerne i pauseshowet

 • 1 af 6
  FOTO: Helle Hornshøj
 • 2 af 6
  FOTO: Helle Hornshøj
 • 3 af 6
  FOTO: Helle Hornshøj
 • 4 af 6
  FOTO: Helle Hornshøj
 • 5 af 6
  FOTO: Helle Hornshøj
 • 6 af 6
Af: Leif Jensen

Der gik et sus igennem publikum, og der udspillede sig et sandt drama på isen ved pauseshowet i Istølt 2012-arrangementet i Iscenter Nord lørdag aften. En af rytterne væltede i et af svingene, så både hun og hesten røg ned på isen lige opad et 17 meter langt tov med ild i.

Da rytteren igen kom på benene, var der ild i hende og en snarrådig official kom hurtigt ind på isen og fik slukket for flammerne.

Rytteren var Dina Rasch, der i pauseshowet på hesten Jelmer skulle være på isen, mens der var tændt ild i nogle tov, der var strukket på tværs henover banen. Hun røg ned af sin frieser og kom helt op ad flammerne. Men bare rolig. Både hun og hesten har det godt, hvilket man også kunne se, da parret efter uheldet igen kom ind på isen foran publikummerne.

- Varmen fra ilden gjorde, at isen var smeltet. Strålevarmen fra flammerne havde gjort isen blød lige der. Jeg vendte for tæt på, men at der ligefrem gik ild i mig, det vidste jeg ikke. Jeg opdagede så, at der lige pludselig var én bagved mig, og jeg når lige at tænkte mit inden vedkommende udbryder: ”Der er ild i dig, der er ild i dig”.

- Det var ikke mit hår, der var ild i, men derimod gik det ud over den bandanam jeg havde på henover hjelmen, fortæller Dina, mens hun viser tøjstykket frem og afslører, at der er tydeligt tegn på, at ilden har været der.

- Den skal faktisk næste gang bruges til noget Pirates of the Caribbean-tema, og nu ligner det jo rigtigt, griner hun og fortæller samtidig, at hun ikke har slået sig nogle steder, men at hun godt nok synes, at hun lugter lidt af røg.

Sådan fortæller Dina Rasch, da vi mødes med hende og hendes familie fra Thorshøj ude bagved i samme hal, som hestene varmede op i. Her sunder hun og hesten Jelmer sig ovenpå aftenens forskrækkelse. Hun er familiemor og begge hendes piger og hendes mand blev også noget forskrækket, da de så, at ilden kravlede opad hendes ryg.

- Jeg synes det var vigtigt, at komme ind på banen igen. Både for folket derinde og for hesten, forklarer Dina. Hun ville gerne vise publikum, at både hende og hesten har det godt og samtidig, så var det vigtigt for Jelmer ikke at afslutte showet på den her måde.

- Han er en rigtig show-hest, forklarer Dina.

- Han var sådan set klar, da han hørte indledningssangen og stod og trippede for, at komme ind på banen. Ja, faktisk var han allerede klar, da vi kom her klokken tre, griner Dina.

Jelmer er ni år og har gået show siden han var to år.

- Det var faktisk første gang, vi har redet show på is, men var lige heroppe for 14 dage siden for at prøve, hvordan det er med det her underlag, forklarer Dina.

- Men det var faktisk sådan, at showet her var noget anderledes end det, der var planlagt. Men nede i Holland red vi et show, hvor der var et 80 meter langt tov med ild i, samtidig med, at der drønede Harley Davidson-motorcykler rundt inde på banen, slutter hun og forklarer samtidig, at Jelmer har prøvet lidt at hvert.

En ting er sikkert. Dina og Jelmer var ved godt mod og klar til at ride på is igen en anden gang.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...