Gå til hoved-indhold
17. juni 2024 - kl. 01.06

EssensGaarden mangler tilladelse til at drive restaurant

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Den anmelderroste og populære EssensGaarden ved Understed har eksisteret i over to år uden at have tilladelse til at drive restaurant på Hestvangvej 14.

- Hestvangvej 14 er ejet af Agrio ApS. Kommunen er i dialog med ejeren omkring forhold på ejendommen, som ikke er på plads i forhold til drift af spisested med videre, oplyser teknisk direktør Rune Asmussen, Frederikshavn Kommune, til Kanal Frederikshavn.

Frederikshavn Kommune kontaktede i september 2023 Agrio ApS, da kommunen ud fra oplysninger på EssensGaardens hjemmeside konkluderede, at der blandt andet drives spisested på adressen.

- Der er som udgangspunkt tale om en landbrugsejendom, hvorfor der fortsat er forskellige forhold, der mangler at komme på plads, oplyser Rune Asmussen.

Direktør Kristian Pedersen, Agrio ApS, skrev i november 2023 til Frederikshavn Kommune, at andre kommuner i Danmark har håndteret tilsvarende sager via landzonetilladelse og byggetilladelse. Han understreger dog, at han - på vegne af Tonny Kristensen, indehaver af EssensGaarden - har en fin dialog med Frederikshavn Kommune.

- Vi har netop afleveret den efterlyste ansøgning. Vi har i hele dette forløb haft en god dialog med Frederikshavn Kommune, der har været en aktiv medspiller i, hvorledes Tonny kan komme i mål med alle myndighedstilladelserne. Restaurationsdrift i åbent land er kompliceret i forhold til myndighedstilladelse. Denne type tilladelser til resturationsdrift er baseret på restaurationsdrift i byen og ikke på landet, hvilket har kompliceret sagsbehandlingen en del. Derfor har vi i samarbejde med Frederikshavn Kommune brugt en del ressourcer på at undersøge, hvordan andre kommuner i Danmark har fundet løsninger på myndighedstilladelsen, siger Kristian Pedersen.

Det er Tonny Kristensen som lejer, der har ansvaret for, at lokalerne er godkendt til restaurant.

- Men når det er sagt, har vi som udlejer aktivt valgt at gøre, alt hvad vi kan – også økonomisk – for at få alle tilladelser på plads, således at projektet EssensGaarden kan forsætte udviklingen. Det er vores oplevelse, at det både er Frederikshavn Kommune og Agrios overbevisning, at "livet på landet" skal prioriteres højt – specielt for en kommune som vores. Dialogen med kommunen har igennem forløbet været pragmatiske og løsningsorienteret, pointerer Kristian Pedersen.

Da Restaurant Essens lejede gården Hestvang, var det med henblik på afvikling af lejlighedsvise events, bryllupper med mere. Her er reglerne anderledes end egentlig restaurationsdrift.

- Som bekendt er EssensGaarden blevet en succes. Modtagelsen har været overvældende, og konceptet er baseret på lokal forankring og livet på landet. Det er vores opfattelse, at de lokale råvarer, naturen og de gode madoplevelser har ramt et stort behov for os lokale og Frederikshavnerne. EssensGaarden er i dag en arbejdsplads med plus fem medarbejdere. EssensGaarden er fødevaregodkendt og har en glad smiley. Lokalerne er nu tilrettet, så de egner sig til restaurationsdrift, forklarer Kristian Pedersen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...