Gå til hoved-indhold
06. februar 2016 - kl. 10.02

Få hjælp til at forebygge stress på arbejdspladsen

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Mødet holdes på Scandic The Reef. Foto: Josefine Ulbrichsen
Af: Kanal Frederikshavn

Psykolog-Centret i Frederikshavn inviterer aktører i erhvervslivet til et arrangement om forebyggelse af stress. 

Centret, der har tilknyttet otte psykologer med forskellige specialer, oplever de en stadig stigende efterspørgsel på behandlinger for stress. Forebyggelse i god tid er i de fleste tilfælde billigere end behandling,
både målt i menneskelige omkostninger og rent økonomisk set.

Psykolog-Centret inviterer derfor alle interesserede aktører i erhvervslivet i hele Frederikshavn Kommune til et arrangement tirsdag 8. marts på Scandic The Reef i Frederikshavn, hvor psykologerne præsenterer deres nye oplæg til et samarbejde om at sikre medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen og samtidig spare omkostninger.

På landsplan koster stress både samfundet, virksomhederne og den enkelte dyrt i sygedage, mistet omsætning og tabt arbejdsfortjeneste, og statistikkernes opgørelser over omkostningerne ved stress taler deres tydelige sprog.

På Psykolog-Centret i Frederikshavn oplever de også, at antallet af klienter med tydelige stresssymptomer gennem årene har været støt stigende.

- Stressen kan ramme den enkelte hårdt på mange fronter, og den skyldes ofte et samspil mellem flere faktorer, udtaler psykolog Carsten B. Thomsen, Psykolog-Centret i Frederikshavn, og fortsætter:

- Hos mange fylder arbejdslivet rigtig meget i deres tilværelse, og selvom arbejdet måtte være både udfordrende og sjovt, så er det godt en gang imellem at mærke efter, om det nu også er godt for os at knokle sådan på.

I Psykolog-Centret har alle otte psykologer rigeligt at se til. Derfor er de ikke bange for at få mindre at lave ved at melde ud med dette forebyggende tiltag.

- Som psykologer er vores hovedfokus jo altid den enkeltes velbefindende og trivsel, og dette sikres bedre gennem forebyggelse frem for først at tage fat, når stresssammenbruddet er en realitet, understreger Carsten B. Thomsen.

8. marts præsenterer Psykolog-Centret sit oplæg til et samarbejde om at sikre medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen.

- Vi leger nemlig lidt med tanken om at tilbyde at komme ud på de enkelte virksomheder, eksempelvis en time om ugen for at afholde en Stresscafé, hvor medarbejderne kan komme og over en kop kaffe få en god og uforpligtende snak sammen om, hvordan de aktuelt går og har det. Her vil de kunne give hinanden støtte og gode idéer til, hvordan de kan tackle arbejdslivets udfordringer, sådan at de ikke resulterer i stress, forklarer Carsten B. Thomsen.

Han sammenligner tiltaget lidt med at give sit arbejdsliv et serviceeftersyn og lidt vedligeholdelse i god tid frem for at fortsætte med at køre på indtil noget går i stykker.

- Det er nemlig tit en lang proces at komme tilbage til arbejdet igen, når man først er brudt sammen, og i den proces oplever vi næsten altid et godt samarbejde med arbejdspladsen, som jo savner deres dygtige medarbejder, siger Carsten B. Thomsen.

Fakta:
 Psykolog-Centret i Frederikshavn blev startet i 2006 af Bjørn Danielsen
 Psykolog-Centret kan dermed i år fejre 10 års jubilæum
 Psykolog-Centret har afdelinger i Frederikshavn, Sindal og på Læsø

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...