Gå til hoved-indhold
29. marts 2024 - kl. 00.03

Fokus på død i børnehave: Børn legede begravelse i puderummet

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Solsortestuen i Børnenes Hus Lærkereden har i 14 dage arbejdet med temaet døden.

- Vi har snakket med børnene om døden, set et par film i børnehøjde, sunget forskellige børnesange, der handler om døden på den ene eller den anden måde. Vi har også læst om Knirke, nogle rigtig fine børnebøger om døden, og det at miste nogen, fortæller Marlene Jennet, pædagogisk leder.

Børnene har også haft et par besøg ud af huset. De besøgte Hejslet Begravelsesforretning i Sæby, hvor de fik fortalt om bedemandens arbejde, og de så en kiste og en rustvogn. Bedemand Frank Hejslet spillede også på trompet for børnene.

- Vores andet besøg var på kirkegården i Elling, hvor sognepræst Peter Thøgersen tog imod os. Han gik med på kirkegården og fortalte og svarede på spørgsmål. Sidst, men ikke mindst, er indtrykkene blevet bearbejdet hjemme i børnehaven. Vi har været kreative og lavet vores egen kirke og kirkegård. Vi har farvelagt Knirke, og ellers er der blevet leget begravelse i vores puderum, fortæller Marianne Jennet.

Hun synes, det har været "helt fantastisk lærerigt og spændende at dykke ned i et lidt overset tema, nemlig døden, for både børn, forældre og pædagoger."

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...