Gå til hoved-indhold
Silo News
25. januar 2023 - kl. 00.01

Fra to til 16 medarbejdere på mindre end fire år

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Mathias Christiansen (i midten) og Simon Winther Olsen (t.h.) er de to indehavere af MS Automatics ApS. De ses her sammen med medarbejder Niels Ludvigsen.
Af: Michael Frederiksen

MS Automatics ApS i Frederikshavn er gået fra to til 16 medarbejdere på fire år, og virksomheden er derfor netop flyttet ind i nye og større lokaler på Andelskaj lige ved siden af Kattegat Silo.

25-årige Mathias Christiansen og 27-årige Simon Winther Olsen er barndomsvenner fra Elling. De åbnede MS Automatics ApS i marts 2019 hjemme i Mathias Christiansens hus på Rosevej i Frederikshavn. I august 2021 flyttede de på Saltebakken, men virksomhedens vokseværk skabte hurtigt et behov for nye lokaler.

- Vi manglede lagerplads på Saltebakken, og her får vi kort afstand mellem kontor og værksted. Det er vigtigt for os. Døren ud til vores store værksted på 300 kvadratmeter er lige der, pointerer Mathias Christiansen.

Simon Winther Olsen fremhæver desuden fordelen ved at være i et fællesskab med andre virksomheder. MS Automatics' lokaler ligger lige ved siden af Kattegat Silo.

- Vi skal helt sikkert spise deroppe ind imellem, siger Simon Winther Olsen og peger op på restauranten på niende etage.

Har også en afdeling i Holbæk
Det var ikke planen, at MS Automatics ApS blot skulle være halvandet år på Saltebakken.

- Men vi vækstede ekstremt hurtigt. Nu har vi fundet et sted, hvor der er plads til vækste, vurderer Simon Winther Olsen.

Og planen er, at MS Automatics ApS skal fortsætte med at udvide medarbejderstaben. I dag er der 11 medarbejdere i Frederikshavn og fem i den afdeling, som MS Automatics åbnede i Holbæk på Vestsjælland i 2021. Holbæk Kommune er ifølge de to indehavere af MS Automatics ApS Danmarks største gaskommune, så markedet er stort. Inden udgangen af 2024 er det planen, at der er 22 medarbejdere på lønningslisten.

Begyndte i branchen som 13-årig
Trods sine kun 25 år har Mathias Christiansen arbejdet otte år hos en lokal elinstallatør, hvor han begyndte som 13-årig. Han nåede også næsten at færdiggøre uddannelsen som robotingeniør, inden han valgte at åbne MS Automatics ApS sammen med Simon Winther Olsen, som er maskinmester.

Til at begynde med var det en almindelig elinstallatør-virksomhed, men i dag kommer 80 procent af omsætningen fra installation af varmepumper. MS Automatics er Midea-partner igennem Lemvig Muller. Midea er verdens største producent af varmepumper. Virksomheden opsætter dog alle mærker, som de kan stå inde for.

Fremover skal opsætning af solceller også være med til at skabe yderligere vækst i den unge virksomhed.

- Det bedste for forbrugerne lige nu er at være selvforsynende ved både at installere varmepumpe og opsætte solceller. Vi er gode til begge dele og kan levere det hånd i hånd, og forbrugeren knækker kurven, når det gælder tilbagebetalingstid. Den hedder måske syv i stedet for 12 år, bemærker Mathias Christiansen.

Ledelsesudvikling
Virksomhedens vilde vækst stiller krav til de to unge indehavere.

- Vi skal lære at være i det. Det er ikke noget, man bare lige gør. Derfor arbejder vi meget med os selv, blandt andet når det gælder ledelsesudvikling. Vi er i gang med et forløb, hvor et eksternt firma giver os et kompetenceløft og organisatorisk rådgivning, oplyser Simon Winther Olsen.

Virksomheden har også et CRM-system, som medvirker til at strømline dagligdagen og arbejdsmetoderne. Alle kunder oplever den samme fine service. Det hele begynder på hjemmesidens prisberegner, hvor kunden ved at besvare nogle få spørgsmål får tilsendt et uforpligtende tilbud på en varmepumpe og et solcelleanlæg.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...