Gå til hoved-indhold
19. juni 2024 - kl. 10.06

Frederikshavn Kommune får seks offentlige ladestationer til elcykler

 • 1 af 2
  24 kommuner kan se frem til at modtage støtte fra puljen til at etablere knap 120 ladestationer. Foto: Vejdirektoratet
 • 2 af 2
  Ladestationerne vil stå klar inden udgangen af 2024. Frederikshavn Kommune står for drift og vedligehold af stationerne.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn er en af 24 kommuner, som får tilskud til offentlige ladestationer til elcykler. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Som en del af en politisk aftale er der afsat 12,2 millioner kroner fra EU’s genopretningsplan til at sikre offentlig tilgængelig opladning af elcykler.

Midlerne fra puljen er nu fordelt, og 24 kommuner kan se frem til at modtage støtte fra puljen til at etablere knap 120 ladestationer. Vejdirektoratet har fordelt puljemidlerne efter først-til-mølle-princippet.

I Frederikshavn Kommune etableres der ladestationer følgende steder:

 • Shelterpladsen ved Understed
 • Professorens Plantage i Sæby
 • Grenen
 • Hulsig Station
 • Bangsboområdet
 • Hærvejspladsen i Østervrå

Landets kommuner kunne blandt andet søge om tilskud til aflåselige skure, hvori der kan installeres en stikkontakt til opladning af cyklens batteri. Der kunne også søges tilskud til mindre bokse, der monteres i forbindelse med offentlige cykelstativer, hvor batteriet kan opbevares aflåst, mens det oplades.

- Elcykler er en god transportform både i byerne, og hvor der er langt mellem husene. Det giver længere rækkevidde, og derfor er det positivt, at så mange kommuner over hele landet nu får tilskud til mere effektive og sikre lademuligheder, siger transportminister Thomas Danielsen.  

Frederikshavn Kommune får 612.000 kroner af puljen, som alle skal bruges på de seks ladestationer.

- Vi har søgt puljen, da det ligger os på sinde at gøre det lettere at være cykelturist i vores kommune. Samtidig øger vi chancerne for, at endnu flere tager elcyklen i stedet for bilen, og det understøtter vores ambitioner om en grønnere kommune, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Ladestationerne vil stå klar inden udgangen af 2024. Frederikshavn Kommune står for drift og vedligehold af stationerne. De enkelte ladestationer vil bestå af flere ladeskabe med stik, hvor batterier kan låses inde eller batteriet på cyklen kan tilsluttes.

Hos Vejdirektoratet hæfter afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen sig ved, at interessen for at søge tilskud til ladestationer især har været stor uden for de større byer, hvor elcykler har et stort potentiale.

- Hundredvis af nye lademuligheder er nu på vej, og det er en rigtig god nyhed for cyklismen i Danmark. Elcykler kan være en god mulighed for dem, der ellers ikke ville cykle så langt på en almindelig cykel. Med investeringer i opladning og sikker cykelparkering gør vi det mere attraktivt at vælge elcyklen, mener Marianne Foldberg Steffensen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...