Gå til hoved-indhold
21. januar 2024 - kl. 13.01

Hassans hænder greb alle om hjertet søndag på Frederikshavn Kunstmuseum

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
    Hassan Torabi omgivet af sine to gamle landsholdskolleger i brydning, FfI'erne Henrik Buchholtz og Søren Brogaard.
Af: Michael Frederiksen

Omkring 75 mennesker mødte søndag op til en gribende formiddag på Frederikshavn Kunstmuseum, hvor Hassan Torabi fortalte om dengang, han kom til Danmark som flygtning fra Iran og hurtigt blev den lokale brydeklubs store håb.

Blandt de fremmødte var to af Hassan Torabis tidligere landsholdskammerater i brydning, Søren Brogaard og Henrik Buchholtz, to af FfI's største brydere gennem tiderne.

Hassan Torabi stillede op i Danmarks første realityshow, Robinson Ekspeditionen, hvor blev han kendt i hele landet som den varme og hjælpsomme mand, der medbragte et foto af sin indiske guru.

Da DR2 bragte dokumentarudsendelsen "Hassans Hænder", blev han kendt som ham, der kan give syge nyt håb.

Hassan Torabi fortalte om sit liv, om at være et stille og indadvendt barn, der voksede op i et land med revolution og henrettelser. Om flugten og mødet med danskernes skepsis over for en mand med mørkt hår og accent. Og om sit arbejde med nogle af verdens største idrætsstjerner og en rejse til Indien, der ændrede hans liv.

Bogen "Never give up - historien om Hassan Torabi" blev til i et tæt samspil med forfatterparret Helle og David Bertam. Det er en bog, der beskriver mange store og svære øjeblikke i Hassans liv.

Efter oplægget var der rigtig mange spørgsmål og Hassan Torabi svarede på dem alle bistået af en af hans tidligere patienter, der også var til stede, som nu er blevet til en ekstra familie for ham.

- Et ærligt portræt blev lagt for dagen, og alle, der var til stede, mærkede den ro og den optimisme, som Hassan udtrykker, vi alle bør omgive os med, størst af alt er kærligheden. Og den mærkede vi vist alle i salen, mener Lilly Pedersen, Frederikshavn Teaterforening.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...