Gå til hoved-indhold
21. marts 2024 - kl. 11.03

Hjertestartere i Skagen opsættes efter et videnskabeligt grundlag

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Med tre nye hjertestartere har Skagen Byting skaffet i alt 13 nye hjertestartere i Skagen. Hjertestarterne opsættes efter et videnskabeligt grundlag.

En hjertestarter er ikke meget bevendt, hvis ikke den er placeret et sted, hvor der er brug for den.

De 13 hjertestartere er placeret efter en matematisk beregning. Forskere fra Aalborg Universitet har ud fra blandt andet tidligere hjertestop og befolkningstæthed fundet frem til de mest optimale områder at sætte hjertestarterne op i Skagen, og det er i boligkvartererne.

Forskning har vist, at det er muligt at øge dækningen med hjertestarterne med 50 procent, hvis de er placeret optimalt.

- I Skagen Byting er vi glade for at kunne bidrage til at gøre Skagen til et mere sikkert sted at bo i med de nye hjertestartere i boligkvartererne. Skagen Byting er sat i verden for at udvikle Skagen og har mange projekter i gang, blandt andet at sørge for sikkerheden for skagboerne, siger Ole Bjerg Lauritzen, formand for Skagen Byting.

Melsen Fonden har betalt 43.000 kroner for hver af de 13 nye hjertestartere. En række lokale sponsorer betaler driften af de nye hjertestartere. Hver sponsor har forpligtet sig til at donere 1.500 kroner over de næste fem år, og Skagen Byting står for vedligeholdelse.

Med de 13 nye hjertestartere er der p.t. 71 hjertestartere i Skagen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...