Gå til hoved-indhold
19. maj 2024 - kl. 00.05

HotSpot indsamlede 66.500 kroner i fællesskabende løb i gågaden

  • 1 af 1
    348 kilometer sikrede børnene fra HotSpot en plads i Børnenes Rekordbog.
Af: Michael Frederiksen

Fritids- og ungdomsklubben HotSpots fællesskabende motionsløb i gågaden lørdag i Frederikshavn gik over al forventning. Det lykkedes at indsamle 66.500 kroner til HotSpots koloni i København og BROEN Frederikshavn.

- Det har været en kæmpe feel good dag. Tak til alle, som bidrog, og tak til børnene fra HotSpot for at kæmpe for andre børn, siger pædagog Mikkel Egelund fra HotSpot, der var konferencier på Samlingsscenen i gågaden.

Ekstremløberen Stine Rex ankom løbende fra Aalborg (!) kl. 10.45, hvor hun veloplagt varmede deltagerne op. Hun fulgte også med over på Fisketorvet, hvor hun selv løb med på den første runde (1 km) i gågaden.

- Børnene giver mig energi. Jeg er målløs over, hvor mange som kender mig. Jeg følte næsten, at jeg var Onkel Reje eller sådan noget. Det var så fedt, smilte Stine Rex.

Hun nåede også at rose butikkerne i Frederikshavn. Hun besøgte byen for nogle uger siden, hvor hun handlede flere steder.

- Det er virkelig et godt sted at handle, lød det fra Stine Rex.

Fra kl. 11-13 løb 40 børn fra HotSpot, andre børn, unge og voksne på rundstrækningen i gågaden. Fire boksere (August Levorsen, Benjamin Kristjansson, Merk Denver og Rasmus Reichstein) fra BK Pugilist og fire ishockeyspillere (Rasmus Søndergaard, Thomas Søndergaard, Marinus Schioldan og Johannes Borup) fra White Hawks deltog ligeledes i arrangementet.

HotSpot-børnene løb 348 kilometer. Det udløste 33.500 kroner fra følgende virksomheder:

Sparekassen Danmark: 10.000 kroner
Uggerhøj: 5.000 kroner
CeVi Rengøring: 5.000 kroner
KiDsCoolshop: 4.000 kroner
Stæten A/S: 4.000 kroner
XL-Byg Elling Tømmerhandel: 2.500 kroner
Name It: 2.000 kroner
Lars Hostrup: 1.000 kroner

En kunstauktion gav 14.700 kroner. Trine Kostending, Steen Karlsen og Christophe Siel donerede billeder, der blev solgt på Kanal Frederikshavn. Her har Galleri Lars Falk hjulpet med indramning af billederne.

Derudover blev der solgt blomster, kaffe og kage i gågaden, ligesom HotSpot hjælper virksomheder og andre med at pante flasker.

- Alt i alt er vi oppe på 66.500 kroner. Det er er helt vildt fantastisk, konstaterer Mikkel Egelund.

Der er stadig muligt få HotSpot til at hente sine pantflasker. Ring til 24203785.

Tobias Thorning Jakobsen går i fritidsklub i HotSpot, og han holder meget af stedet.

- Der er en hel masse, man kan lave. Der er musik, værksteder, computerrum, fodboldbane, hoppepude og krea. Jeg synes bare, at alle børn skal komme. Det betaler sig. Det er godt, sagde Tobias Thorning Jakobsen.

Dagen sluttede med lodtrækning om flotte præmier, først og fremmest fra byens butikker og spisesteder. 

Kanal Frederikshavn sendte live fra gågaden ni gange. Du kan se eller gense det hele på Facebook.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...