Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.07.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

June Menne: Vi skal være konkurrencedygtige

June Menne (S): - Jeg havde om nogen gerne set, at for eksempel BILTEMA havde valgt Frederikshavn at etablere sig i, men forvaltningen kunne ikke levere deres ønsker på grund af vores nuværende kommuneplan.
Byrådsmedlem June Menne (S), der næstformand i Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Noget af et postulat Jytte Højrup og Venstre kommer med i hendes indlæg. Ingenlunde har jeg skiftet holdning (projekt på Saltebakken i Frederikshavn, red.).

 

Vi siger, det ene bør ikke udelukke det andet. Derfor stemte jeg for, at forslaget til kommuneplantillæg vedrørende detailhandlen kommer ud i offentlig høring i otte uger.

Kommuneplantillægget skaber nye muligheder for detailhandlen, som ikke kan varetages af midtbyen eller de øvrige udlagte områder.

Vi har jo længe været vidne til, at den type detailhandel derfor har etableret sig i Hjørring eller Aalborg og ikke i Frederikshavn.

Ligeledes oplever vi borgere, der søger den type detailhandel, ingen problemer har med at køre til Hjørring eller Aalborg til lige netop disse typer butikker.

Jeg havde om nogen gerne set, at for eksempel BILTEMA havde valgt Frederikshavn at etablere sig i, men forvaltningen kunne ikke levere deres ønsker på grund af vores nuværende kommuneplan.

Derfor glæder jeg mig meget til at høre, hvad frederikshavnere har af forslag eller indsigelser til kommuneplantillægget.

Jeg tror ikke på, vores midtby kan overleve ved, at vi kontinuerligt bliver ved med at udelukke denne type detailhandel.

Det er jo ikke kun i Frederikshavn, men på landsplan, at midtbyshandlen er udfordret.

Jeg tror, der er et stort behov for, at der sadles om. Vi må prøve at tænke nye anderledes tanker på, hvordan vi kan få skabt mere liv i vores midtby.

Saltebakken har længe været en trist indgangsportal til Frederikshavn by. Her tænker jeg på den store lukkede fabrik, der går mere og mere i forfald.

Med det nye kommuneplantillæg vil man kunne få mulighed for at skabe et nyt og attraktivt kombineret bolig og detailhandel, hvilket jeg mener er super godt.

Godt for Saltebakken, godt for Frederikshavn og os borgere.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close