Gå til hoved-indhold
09. maj 2023 - kl. 12.05

Kæmpe ordre til M.A.R.S. fra Shell i Brasilien

 • 1 af 6
  FOTO: Shell Brasil Petr?leo Ltda
 • 2 af 6
  FOTO: Privat
 • 3 af 6
  FOTO: Privat
 • 4 af 6
  FOTO: Shell Brasil Petr?leo Ltda
 • 5 af 6
  FOTO: Kanal Frederikshavn
 • 6 af 6
  - Det er en blåstempling af M.A.R.S. Europe og en indgang til markedet world wide, vurderer CEO Kim Thygesen, M.A.R.S. Europe i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

M.A.R.S. Europe i Frederikshavn har netop underskrevet den største kontrakt i virksomhedens historie. Denne gang er det Shell i Brasilien, som har valgt, at det 390 meter lange skib Shell Fluminense FPSO (flydende produktionsplatform) skal genanvendes på Frederikshavn Havn.

- Shell er en af de helt store på markedet, så dette er et step op ad stigen. Det er en blåstempling af M.A.R.S. Europe og en indgang til markedet world wide, vurderer CEO Kim Thygesen, M.A.R.S. Europe i Frederikshavn.

Han afslører, at der er flere flere spændende ordrer på vej fra dele af verden, som ikke tidligere har haft blikket rettet mod M.A.R.S. Europe.

- Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, udtaler Kim Thygesen.

Fluminense FPSO blev sat i drift i 2003 på oliefelterne Bijupirá og Salema i Campos, som ligger omkring 250 kilometer øst for Rio de Janeiro i vanddybder fra cirka 470 til 800 meter.

Fluminense FPSO forventes at ankomme til Frederikshavn i 2024 efter at have opnået de nødvendige godkendelser i overensstemmelse med lokale og internationale regler. 

Med tanke på, at M.A.R.S.' hovedsæde ligger i USA er det bemærkelsesværdigt, at Shell sender den flydende produktionsplatform helt til Frederikshavn, men det overrasker ikke Kim Thygesen.

- M.A.R.S. i USA har ikke plads til så store skibe. Der er få værfter i verden, som kan tage skibe i denne størrelse. Og Shell ønsker et værft, som gør tingene rigtigt. Det gør vi. Vi har efterhånden opbygget et brand som det værft, der gør det bedst, når vi taler om miljøregler og sikkerhed, forklarer Kim Thygesen.

Teekay Corporation har netop tildelt M.A.R.S. Europe en pris for arbejdet med genanvendelsen af Petrojarl Banff FPSO. M.A.R.S. brugte 84.664 timer og klarede det ifølge Teekay til topkarakter, når det gælder sundhed, sikkerhed og miljø.

Med ordren fra Shell Brasil Petróleo Ltda har M.A.R.S. Europe ordrebogen fyldt op de næste tre år. Lige nu er der 220 medarbejdere i Frederikshavn, og det niveau bliver der også brug for de næste tre år.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...