Gå til hoved-indhold
23. september 2023 - kl. 10.09

Kom til Folkemøde om Frivillighed på fredag

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Frivillig Fredag er hele Danmarks festdag, hvor frivilligheden fejres, og de fantastiske frivillige hyldes på tværs af landet. Det sker også i Frivilligcenter Frederikshavn i Danmarksgade, som inviterer til Folkemøde om Frivillighed. Der bliver musikalsk underholdning med god musik fra Musikskolen, gymnastik- og springopvisning ved FG90, spændende oplæg om frivillighed, foreningsmarked, lidt godt til ganen samt politisk debat.

- Frivillig Fredag er en national festdag, som vi naturligvis også bakker op om i Frivilligcenter Frederikshavn. Vi håber, at der kommer rigtig mange, som har lyst til at fejre de frivillige, frivilligheden og måske selv blive inspireret til at blive en del af et fællesskab, udtaler Henrik Carlsen, formand for Frivilligcenter Frederikshavn.

- Der er så mange måder, du kan vælge at blive frivillig på, og der er behov for alle aldre. Det er vores opfattelse at mange slet ikke ved, hvilke givende, spændende og forskellige muligheder, der faktisk er for at blive frivillig. Foreningsmarkedet til Frivillig Fredag er en oplagt chance for at få et indblik i nogle af de mange muligheder, der faktisk eksisterer, fortsætter Henrik Carlsen.

Din forening kan også få en stand 29. september, der giver mulighed for at sætte fokus på lige præcis din forenings frivillige muligheder og samtidig invitere flere ind jeres frivillige fællesskab.

Tilmeld din stand senest mandag 25. september 2023 på: info@frivilligcenterfrederikshavn.dk eller på telefon 4033 1216.

Vejledende program for dagen:
15.00-15.10: Åbning Birgit S. Hansen, borgmester
15.15-15.35: Indlæg om frivillighed Jesper W. Holt, Idræts- & foreningsudviklingskonsulent, DGI
15.40-15.50: Musik ved Christoffer Poulsen og Mark Zkuhov Wilhelmsen, Musikskolen
15.45-15.55: Kåring af årets frivilligprojekt- eller aktivitet
16.00-16.45: Politisk debat med Birgit S Hansen (A), formand Ole Rørbæk (A) Social- og Sundhedsudvalget, formand Peter Laigaard (C), Kultur- og Fritidsudvalget, og formand Christina Lykke (SF) Børne- og Ungdomsudvalget.
17.00-17.20: Gymnastik/danse opvisning ved FG90
17.20-17.30: Musik ved Christoffer Poulsen og Mark Zkuhov Wilhelmsen, Musikskolen
17.55-18.00: Standene lukker.

- Den politiske debat tager udgangspunkt i, at der bliver mere og mere brug for frivillige hænder, frivillige projekter og frivillige initiativer. Dette i takt med, at der desværre bliver beskåret på kernevelfærden i kommunen bl.a. vedr. børn- og unge, psykiatrien, de ældre og meget mere, siger Henrik Carlsen.

Kan/skal de frivillige hænder i fremtiden løfte nogle af disse opgaver? Moderatorerne vil bl.a. spørge politikerne om egne erfaringer med frivillighed. Hvad kan vi bruge frivillige til? Og hvordan understøtter vi frivilligheden?

- Når vi til Frivillig Fredag hylder frivilligheden, ønsker vi også at fejre et lokalt projekt eller aktivitet, som i Frederikshavn Kommune har gjort særligt indtryk på enten de frivillige eller foreningens brugere. Der er mulighed for at nominere et projekt ved at skrive til info@frivilligcenterfrederikshavn.dk senest søndag 24. september kl. 12.00. Hvem I ønsker at nominere og hvorfor, er egentlig op til fri fortolkning. Projektet skal bare være givende og meningsfuldt for nogle lokale borgere, oplyser Henrik Carlsen.

Vinderen vil blive fejret til Frivillig Fredag med et gavekort på 3.000 kroner  som et ekstra tilskud til projektet eller aktiviteten.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...