Gå til hoved-indhold
08 december. 2020

Krisetid: Opkvalificering af dine medarbejdere

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Frederikshavn Handelsskole har især kursustilbud inden for sprog, markedsføring, sociale medier og generel IT.
Af: Kanal Frederikshavn

Mere fleksible regler for arbejdsfordeling og tilsvarende fleksible tilbud fra uddannelsesinstitutionerne gør det oplagt at tænke efteruddannelse ind i virksomhedens langsigtede krisehåndtering.

Følgerne af corona-restriktionerne og især nedlukningen i vores område sætter alvorlige spor i virksomhederne og må forventes at gøre det lang tid fremover. Mange steder vil aktiviteten være på et lavere niveau end hidtil.

Som virksomhed kan man reagere defensivt og reducere medarbejderstaben. Eller man kan tænke offensivt og udnytte den stille tid til at opkvalificere medarbejderne til at løse nye opgaver. Udbuddet af uddannelser er stort, og der er flere muligheder for kompensation til virksomheden.

I Frederikshavn Kommune er hovedaktørerne EUC Nord, Frederikshavn Handelsskole, AOF Center Vendsyssel og HF&VUC NORD.

EUC Nord tilbyder efteruddannelse gennem Kursuscenter Nord med et bredt udvalg af kompetencegivende kurser, korte erhvervsuddannelser, åbne værksteder samt kursusforløb tilpasset den enkelte virksomhed.

Frederikshavn Handelsskole har især kursustilbud inden for sprog, markedsføring, sociale medier og generel IT. Også her gælder, at man altid er parat til at sammensætte særlige uddannelsesforløb for virksomheder og gerne kommer ud i virksomheden for at orientere om mulighederne.

HF&VUC NORD og AOF Center Vendsyssel tager sig blandt andet af FVU (forberedende voksenundervisning) og ordblindeundervisning. FVU-fagene omfatter blandt andet dansk, matematik, IT og engelsk.

Kurserne vil styrke medarbejderens grundlæggende færdigheder og gøre ham eller hende bedre rustet til at klare nye opgaver. Det vil også gøre, at medarbejderen står stærkere, hvis det alligevel bliver aktuelt at skulle finde et nyt job.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...